29.5.10

Lyckan är total.

Ännu en arbetsdag är slut och nu gör jag också helg...

Ikväll ska jag börja planera ett nytt kök =))) Lyckan är total. Vi har redan räknat en gång vad den kommer att kosta på ett ungefär, men några ändringar blir det, nu när jag har tänkt till.... en gång till =) Jag skriver planera för det ploppar ju upp nya ideér hela tiden, men jag har väntat i nio år på ett nytt kök, så nog har jag det ganska så klart hur jag vill ha det =) Bra att man inte stressar va? =)))

Men mitt stora dilemma är golvet och...Öppna hyllor eller skåp eller blandat!?!

I verandan skiftar det efter humöret...Öppet eller stängt i skåpet...


I-lands problem jag vet...Öppna hyllor är ofräscht, men snyggast. Skåp är fräschast men inte snyggast...Det blir och surfa runt bland er bloggare några varv till och få tips och ideér. Men några saker vet jag. Så öppet som möjligt med stora arbetsytor, lantligt blandat med industrikänsla...hmmm...Jag har märkt att efter mina funderingar kring köket så är jag ingen "köksinredare", det här var jättesvårt tycker jag. Ytor finns det, men hur får man ihop det hela?
Semestern är iaf klar, och det blir två resor i år. En båtresa till skärgården med goda vänner, och så en vecka till underbara lappland, Finland, till mina föräldrars stuga....så jag har ju tid och planera köket i lugn och ro, för några större renoveringar blir det inte förräns efter semestern.


¤¤¤¤¤

Mannen är ute och grejar med båten för vet ni, nu är säsongen här =) Undrar vart det här paret är på väg med sin båt? Tänk vad kul om dem hade skrivit text till alla bilderna från förr.... ...och så till sist!


Vårt hem är med i dagens Pralin, helgtidningen här i Dalarna, och här har ni bilderna. =)
Imorgon åker jag och Wilma ner till Södertälje. Håll tummarna för vackert väder, så man slipper köra 2,5 timmar i spöregn.

Kram till er// Pirre

10 kommentarer:

 1. Så härligt att få nytt kök. Skulle jag också vilja ha, men får nöja mig ett tag till sedan det blev målat. Det kommer ju lite skurar så har du tur så slipper du det mesta av regnet. Visst skulle det vara kul att ses. Var verkligen längesedan.

  kram Ullis

  SvaraRadera
 2. Hej! Nu var det ett tag sedan jag lämnade spår efter mig. Hälsar dock på titt som tätt. Vilket härligt reportage i dagen Pralin! Ni har så fint hemma.
  Åh, va kul med nytt kök. Ska bli kul att få följa den omvandlingen.
  Vi har börjat planera, fundera på vårt badrum. Pust! Det är inte enkelt det heller.
  Men det blir senare. Nu vill man ju bara vara ute och grejja. Så vårt projekt nu består av en makeover av vår tomt. Jag har kört mååånga skottkärror jord ska du veta.

  Kram och fortsatt trevlig helg!
  / Cecilia

  SvaraRadera
 3. härligt pirre att planera kök, och så klokt att få idéerna att rota sig lite!!!
  du, jag tror inte du ska vara orolig för det öppna , att det skulle vara ofräscht, vi har öpnna hyllor och där har vi sånt som vi alltid använder alltså så står inget och mögar!
  lycka till ha det bäst, varmkram lotten

  SvaraRadera
 4. Vilket fint reportage i Pralin, och då har ju vara så fint! Tänk att ha fint fast det är helbilder ala mäklare: ) det skulle inte jag ha haft..

  Du har smak och ert kök kommer bli så snyggt, med öppna hyllor el ej. Jag hade velat haft öppna hyllor men där sa min sambo stopp! Han tycker det skulle bli rörigt med tiden, eftersom man kanske inte alltid tänkre på vad och hur man ställer allt plus att det kan bli skitigt och fett efter ett tag, så mer praktiskt är det ju med skåp men snygga dörra och beslag så är det lika fint som öppna hyllor! Och man kan ju ha ngn hylla bredvid... lycka till med planeringen, så spännade!! Mari.

  SvaraRadera
 5. Hejsan hoppsan!
  Oooh så kul med nytt kök - det viktigaste rummet i huset ju!

  Både skåp och öppna hyllor tror jag blir bra. Ett mellanting är ju skåp med glasluckor, dammfritt men ändå ser man innehållet.
  När jag ritade vårt kök så fantiserade jag hur jag skulle göra olika saker, tex baka och koka mat, då kunde jag bestämma var allt skulle förvaras och i vilken ordning allt skulle vara. Fantisera att du gör köttbullar med potatismos: var ligger skalaren, kastrullen, koppar att blanda i, kryddorna osv... Likadant med bakning.
  Jag är nöjd med min förvaring och har knappt ändrat på nåt ännu. Stora breda lådor är bästa förvaringen!!

  Lycka till! Väntar så klart på bilder senare :)
  kram, Ann-Christine

  SvaraRadera
 6. Öppna hyllor är mcyket lättare att hålla rena en stängda skåp. Så tycker jag i alla fall! Det blir faktiskt oftare avtorkat!

  SvaraRadera
 7. Ja, det är inte lätt att planera kök, men det känns som om du gör helt rätt när du vänder och vrider på funderingarna så att de blir genomtänkta. För kök är ju inget man ändrar om så ofta, så det är klokt att tänka igenom besluten noga!=))

  Ha en fin dag!

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 8. Stängda skåp. man har väl annat att göra än att hålla rent i skåp. Jag tycker om rena stängda ytor

  SvaraRadera
 9. Hej vad kul för er att va med i tidningen! Har kikat på bilderna och oj så fint ni har det! Jättefina bilder.

  Ha en bra dag
  Kram Johanna

  SvaraRadera
 10. Hej där!

  Vad spännande det låter med nytt kök! :-) Det roligaste är nästan planerandet, fast jag förstår att det inte är helt lätt att bestämma sig. Precis som du skriver så är det jättefint med öppna hyllor, men kanske inte så praktiskt. Iofs vet jag inte det, för jag har aldrig haft öppna hyllor :-).

  Det ska bli spännande att få se bilder av det nya köket i höst!

  Många kramar
  Beatrice

  SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails