16.5.11

Vårt nya kök!

Nu är det bara ett nytt kylskåp som fattas, sen så är det så gott som klart! Det stora kylskåpet vi skulle ha från Ikea var inte så stort invändigt som det såg ut, utan det var mest tjocka väggar bara, så nu letar vi vidare. Det bästa med hela projektet är att vi inte tog lån! Vi gav oss inte utan tänkte att det ska banne mig gå att renovera ett kök utan att behöva ta lån, även fast det var ett så pass stort projekt, och det gick ju! Det är bara att leta efter billigare alternativ och Ikea har ju bra grejer. Det vi har satsat lite mer på är vitvaror men annars så har vi snålat när man har kunnat. Drar man in på annat i ett tag (-allt onödigt, smått, plotterhandlande som jag är så duktig på-) så går det tydligen, och jag är så glad att jag har insett det =)

 

Spisen är nymålad och dem svarta plattorna är stora golvplattor egentligen. Samma sten finns på golvet nedanför som skydd. En lykta har det alltid hängt här, men nu har jag bytt ut den andra mot den här som jag har fått av mamma, och för att den ska bli riktigt rostig och fin så har den hängt ute ett tag.

Brunt, turkost, vitt och svart är färgerna i köket just nu.

 

nya köket 008

nya köket 012nya köket 013

Jag gillar det bruna mot det turkosa!

nya köket 034

Klinkergolvet togs bort och vi la dit ett nytt trägolv som vi målade i en ljusgrå färg. Ett gammeldags skafferi byggdes i hörnet. Hur det ser ut inuti skafferiet ser du här!

nya köket 010

Det gamla porslinsskåpet kommer från en sekelskifteslägenhet och jag har bara fräschat upp den med lite vit färg.

nya köket 038

 

nya köket 039

 

nya köket 042

Bruna och turkosa kuddar från Indiska. Den gamla tallrikshyllan målade jag i en ljus turkos färg.

nya köket 023

Jag har inte bestämt mig än om jag ska ha dem vita, nästan genomskinnliga gardinerna. Helst vill jag vara utan men man ser rakt in när man går utanför =)

nya köket 030

Dem svarta stolarna köpte vi för över sex år sedan och dem hänger kvar ett tag till. Två av stolarna har jag målat i olika turkosa färger. Bordet har vi byggt själva av gammalt kärnvirke från gården.

nya köket 032

Inga överskåp blev det utan alla togs bort. Istället har vi nu två öppna hyllplan och det blev så bra så bra. Jag rensade bort mycket och insåg att ju fler skåp desto mera skräp samlar man på sig och det som nu finns i skåpen, skafferiet och i ett porslinsskåp är det som vi verkligen använder i köket!

Lampan är från Lidéns möbler.

nya köket 014

Eftersom tapeten är så pass plottrig och färggrann så vill jag inte ha så mycket på väggarna men den här fina plåtskylten passar bra här inne. Just nu hänger den under dem öppna hyllorna tills jag har bestämt mig för vart den i slutändan hamnar… och inga hål på väggen behövs när man använder tråd och en stor spik som ligger mellan vägg och hyllplan =)

nya köket 017

Lampan är ett loppisfynd som jag har spraymålat svart.

nya köket 020

Hyllorna från Ikea.

nya köket 021

Fläkten från Ikea och induktionshäll och varmlufts ugn Husqvarna. Bänkskivor, skåp och handtag Ikea.

nya köket 033

 

nya köket 036

Kranen med dusch funktion och porslinshon från Ikea och vi är riktigt nöjda med dem här.

nya köket 037

 

Det gamla köket är ett minne blott! Här ser ni bilder från den…

Kram Pirre

9 kommentarer:

 1. Ert kök har en skön blandning mellan gammalt och nytt, lantligt, industri och 70-tal i och med den tapeten! Och att det inte kostade skjortan bevisar att det går att få till ett snyggt kök utan att ruinera sig och förlora sig i alla köksdetaljer och prylar som man många gånger tror man behöver! Du är så skicklig i att blanda mixa färger och stilar!
  Jag har samma tanke för vår kommande köksrenovering, vi ska återanvända och köpa begagnat, det enda som ska få kosta är spisen, som jag håller på att sparar till nu. Lån, nej tack!

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt kök ni har! Gillar tapeten i kombination med allt annat, och färgerna och alla fina detaljer, ja allt!

  SvaraRadera
 3. Såååååååå fint;o)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Men guuud vad fint Pirre!! Älskar bordet ni gjort och skylten och lampan och skafferiet...osv. Önskar mig oxå ett nytt kök när jag ser ditt. Men men man kan inte vara överallt samtidigt. Jag är glad åt vårt fix i finrummet :)

  kram på däj!

  SvaraRadera
 5. Turkost och brunt är grymt snyggt ihop..Gillar tapeten..:)) Ja du har fått det jättefint i köket..
  Kram och ha en skön dag!!

  SvaraRadera
 6. Supersnyggt har ni gjort köket!!
  Väldigt personligt och hemtrevligt.
  Bra jobbat!

  Hoppas du mår bra!
  kram, Ann-Christine

  SvaraRadera
 7. Pirre pirre mä olen rakastunut sun keittiöösi!! Helt underbart fint och att ni fick det igenom med en bra budget är ju jättefint! Det måste vara en lisa för själen att dricka sitt morgonkaffe där..

  SvaraRadera
 8. Hej Pirre!
  Wow!
  Köket blev helt underbart!
  Älskar din blandning av nytt och gammalt, rått mot mjukt!

  Supersnyggt!
  kram Susanne

  SvaraRadera
 9. Så SNYGGT, skön blandning, härliga färger, en egen okopierad stil!

  SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails