15.9.11

Är folk mätta?

…eller är det en sån period bara just nu?

Har funderat på det här fenomenet Inredningsbloggar… Den sista tiden har antalet besökare och kommentarer gått ner på många bloggar, ink. min blogg har mycket färre besökare och kommentarer, och jag pratade med en tjej idag om det här. Hon har ingen egen blogg men hon, som många andra, har totalt lessnat på bloggar och att alla ska vara så lika. Tråkigt tycker jag!  “Alla har bara vitt överallt, och man lessnar ju” får jag höra ofta! “nej, alla har inte bara vitt och dem som tycker om att inreda med vitt och som är duktiga inredare, deras hem är snygga i nästan bara vitt men många har börjat inreda med färg igen” säger jag då!!! Hur man än inreder med färg och “nyare stil” så verkar det franska och det vita och ordet chabby chick ha fastnat i huvudet på bloggbesökare – som dem tydligen har lessnat på- och alla verkar vi dras över samma kam.

Visst har det blivit ganska mättat med bloggar och inredning överhuvudtaget dem senaste åren.  Själv är jag ingen vidare bloggare nuförtiden, för det finns ju inga läsare kvar tänker jag. Vem skriver jag till? Vem klickar in på min blogg?  Är bloggen inspirationsfattig eller är det helt enkelt som jag skrev tidigare att många har lessnat på bloggar? Jag är evigt tacksam för dem följare som jag har och de kommentarer jag får, men ni är inte många längre och det vore kul att få igång bloggen lite mer igen! Jag tappade många besökare när jag b.l.a fick den stora äran att börja blogga för Pralin, dalarnas tidningar, och jag har aldrig förstått varför heller, men så blev det i a.f.

 

smidesafton juli -09 017

 

Jag tycker att det är fortfarande lika kul att blogga och fota, så jag ger mig inte! En kick ska det bli banne mig och jag ska verkligen fundera på vad det är man vill se och läsa om, så man får tillbaka många av dem läsare som fanns förut här i blogglandia.

 

smidesafton juli -09 007

 

Jag själv gillar bloggar där man kan läsa om lite annat också än bara om inredning. Det ska vara lite “gott & blandat” över det hela. Inredning, mode, livet, trädgård, barnen mm… vad gillar ni för bloggar? Hur ska en blogg se ut?…

 

smidesafton juli -09 015

 

Och nej, jag klankar inte ner den vita inredningstilen, utan jag älskar vissa hem där vitt är basen för det finns fantastiskt fina hem med den vita stilen, utan jag skriver bara det jag får höra =)

Ja, en funderare ska jag ta och sen ska jag blogga igen, för jag vill också ha nånting nytt att visa. Sonens rum, hallen, sommarens blocket o loppisfynd mm mm… och medans jag funderar så ska jag planera in en smidesafton med vänner. Nu när det blir kallare ute är det skönt och värma sig vid elden =)

Dem här bilderna tog jag sist vi var ute i smedjan och “bankade oss svettiga!” ;)

Ha det gott. Kram Pirre

19 kommentarer:

 1. Hej Pirre!
  Jag har själv funderat på det där! Är själv inte alls nån bra bloggare nuförtiden, har inget "bra" att skriva eller visa. Dessutom känner jag mig själv mätt på många bloggar, även om de är jättefina ger de inte så mycket längre... Men för mig går det i perioder, nu när det är höst så vill jag mysa till det hemma och då gärna med färg!
  Din blogg hittade jag för x antal månader sen och bara älskade den just på grund utav det du skriver, att den innehåller lite mer än bara inredning. Och du har också lite annat än vad många andra bloggar visar. Just nu är jag inne i en rustik fas :) gillar färger, murriga såna. Hittar inte så många såna bloggar, har du några tips så att man kan få lite mer inspiration??
  Detta var bara lite utav mina tankar. Tack för inspirationen du ger =)
  Kramar Johanna

  SvaraRadera
 2. Jag är väl bara en nybörjare jämfört med dig så jag har ingen erfarenhet, hittills har besökarantalet bara ökat på min blogg men det kanske stagnerar efter ett visst antal år. Jag tror att det är helt rätt att skriva blandat, livet är ju en blandning av allt möjligt smått som gott.
  Förstår hur du menar med stagnation gällande de vita bloggarna. Det går trender i allt och nu har trenden vänt mot mer färg, roligt tycker jag! Känner mej också mätt på inredning stundtals, men bara för en stund för att i nästa bli otroligt inspirerad av en stämningsfull bild. Men det finns så många fler slags bloggar därute som inte har vitt som huvudtema!
  Överlag tror jag inte på att skriva för att behaga läsarna, kör bara ditt eget race, bloggen utvecklas ju mer du utvecklas själv!
  Ha det fint,
  Eija

  SvaraRadera
 3. Hei Pirre! Kaikki hyvin?Miten vauva voi?

  Ja, jag kan bara svara för mig själv..för jag vet inte.. Jag tror besökartalet beror mycket på hur aktivt man besöker andra, alltså hur mycket man kommenterar hos andra, då "syns" man ju. Och så gäller det ju att hålla inläggen intressanta. (vilket dina alltid är- du har så fint personlig stil!!) Mitt läsarantal minskade när jag studerade ifjol, och inte hade så intressanta inlägg. Nu ökar det sakta igen. och till min förvåning börjar fler finska bloggerskor hälsa på hos mig.

  Så tror jag man ska göra nya inlägg ganska ofta, ungefär varannan dag.
  Tja inte vet jag, men så känns det här i alla fall..Ibland har jag bloggtorka men ibland känns det som att man skulle ha flera inlägg i kö..

  Jag gillar din personliga stil och kommer alltid att följa din blogg så länge du bara orkar blogga! :)
  Kram/ Hali
  Kamomilla

  SvaraRadera
 4. Hejhalloj! Ja, jag läser då allt du skriver och gillar din blogg! är ny i bloggvärlden och har inte varit med så länge, så jag har inte märkt att läsare skulle försvinna, tvärtom. Men det där med att man kanske lite mindre gillar alla vita bloggar känns av ibland i diskussioner med folk, vilket gör mej nöjd för min blogg är definitivt inte vit! (inte för att jag har nåt emot bara vitt, speciellt när det görs snyggt, men det är ju en frågan om tycke och smak och det är inte i min smak helt enkelt). Såna som klagar på att allt bara är detsamma hela tiden kollar nog inte runt särskilt mycket, och har nog inget vidare koll på inredningsvärlden - nuförtiden får man ju faktiskt inreda lite hur man tycker och det finns hur många bloggar som helst som bevis på det. Äh, dom som vill dra alla över samma kam - dom kan gå och dra nåt gammalt över huvudet tycker jag! Då tänker man nog alltför snävt och behöver få utvidgat sina horisonter lite.

  jag lär i varje fall inte lessna varken på din blogg eller bloggar i almänhet på ett bra tag ännu! det fluktuerar säkert lite det där med besökare och intresse och sånt. Skriv på du bara och fortsätt i samma stil tycker jag! :)

  SvaraRadera
 5. Jag läser alltid din blogg, fast jag är jättedålig på att kommentera! Eftersom jag alltid kikar in, så betyder ju det att jag gillar det du skriver:) Spännande med alla fina bilder på hus o barn! Hoppas verkligen du fortsätter! Kram till dig

  SvaraRadera
 6. Jag är prenumerant och läser varje inlägg, men är tyvärr dålig på att kommentera... Sorry!
  Har själv märkt av att besökssiffrorna dalar, eller egentligen går det i perioder. När jag haft svackor med få inlägg så har säkert många glömt bort mig. Antar det gäller att vara flitig med uppdateringen?

  Jag jättegillar din blogg och ditt hem! Har inte själv heller något vitt hem (fast gärna ljust) och att se bilder från personliga, originella hem är alltid inspirerande.

  Ha en riktigt härlig helg nu!
  kram, Ann-Christine

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Jag vill åxå tala om att jag kikar in här titt som tätt, men är ur-usel på att kommentera!!
  Flitig besökare även på loppisarna i "grannbyn" ;).

  Jag hör åxå ofta dem som gnäller på "allt det vita överallt", men många tycks missa just inslagen av personlighet bland allt detta vita. Loppisfynden, udda lösningar mm.mm. Att det ibland saknas accentfärger från restearande färgpalett borde gå att lösa med fantasin tycker jag!

  Tycker om din blogg, inklusive allt som inte rör just själva inredningsbiten! :)

  Kram Jennica (Gustafs)

  SvaraRadera
 8. hej pirre! :)
  tack så mycket, vad glad jag blir! :D

  SvaraRadera
 9. Nu blev jag ju "tvungen" att logga in för att kommentera!! :) Ja...det har gått så långt för mig att när jag kikar runt på bloggar så är jag inte ens inloggad! Jag har faktiskt, helt ärligt, börjat ledsna på de allra flesta bloggar. Känns som om det hela tiden bara är upprepningar och folk som vill överträffa varandra i "gullisnuttande": titta jag har bakat vi äter/fikar pyntar fixar...står mig snart i halsen! :) MEN jag lockades ju till bloggvärlden en gång i tiden och började med min egen blogg.
  Det jag fastnar för nu är när bloggar vågar "höja sina röster"..alltså skriva om saker som berör/upprör/ ja saker som sker i samhället och i närheten där man bor.
  Det är många många många bloggar som jag bara klickar in på och stänger ner direkt för att de är ointressanta och så förundras jag:hur orkar de hålla på med samma inlägg år efter år efter år?? Tjänar de pengar eller vad?

  Jag har varit väldigt dålig på att kommentera och det beror på att jag knappt kommenterar någonstans numera. Jag kämpar för att hålla min blogg någorlunda levande och hade jag inte varit intresserad av att fotografera så hade jag nog slutat att blogga.
  Men hoppas att du fortsätter!!!! :)

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 10. Hej på er! Kul med lite respons =) Fortsätt gärna och skriv! jag klantade mig och tröck fel så allting på sidomenyn försvann och jag måste börja om från början!!! Hittar bara inte dit igen...

  Hur jag än letar så kommer jag inte tillbaka till det ursprungliga! shit!

  Kram Pirre

  SvaraRadera
 11. Anonym18/9/11

  Jag är inte mätt!!! Jag vill ha mer av din fina blogg....mitt problem är att jag bara och enbart är en följare.... d v s en som inte har rätt ork att lämna kommentarer tyvärr. MEN det blir så sakteliga lite bättre och jag hoppas att jag liksom kan få en fortsatt chans att lämna små spår efter mig så att du och andra som bloggar får något tillbaka! Jag kan erkänna att mitt liv behöver lite bloggar - för mig är en fin blogg som en terapi och det känns så bra att få en bild av hur det ser ut och vad som händer utanför min egen lilla bubbla. Att jag dessutom får lite inspiration är en bonus och som t o m kan ge lite små avtryck i mitt lilla compakt living-boende. Tack för att du bloggar, jag hoppas du fortsätter. Å jag hoppas samtidigt att jag kan komma igång med små avtryck - jag både vill och tycker att det är min rätt att ge lite tillbaka. :)

  Massor av tacksamhetskramar från Kristine

  SvaraRadera
 12. Intressant inlägg som jag surfade in på.
  Alla bloggar har inte vita inredningar. Men kanske de flesta inredningsbloggar. Min blogg är en PROPAGANDA-blogg för jag vill visa det kulturhistoriskt intressanta i gamla hus och prylar, en infallsvinkel som få bloggare verkar ha.

  Jag har inte heller reklam på bloggen och tjänar alltså inget på besökarantalet. Sådana bloggar minskar i trovärdighet tycker jag.

  SvaraRadera
 13. Anonym19/9/11

  Hejsan!
  Jag hittade din blogg för en tid sedan, gillar det jag läser och tycker om dina fina bilder. Har aldrig kommenterat tidigare,utan läser då och då.
  Du har en blogg i min smak:)

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Kommer inte ihåg hur jag hittade din blogg, men det brukar vara slumpen mer eller mindre. Du har en trevlig blogg och jag gillar blandningen. Någon gång har jag liksom fått för mig att jag är inne på en "privat" blogg (precis som min) när jag läst dina inlägg. Själv skriver jag bara för mig själv och typ släkt och vänner. Sedan är det förstås kul när andra hittar dit också. Men jag tror inte att man hittar något intressant hos mig så ofta.

  Hur som helst gillar jag din blogg och blir väldigt inspirerad av dina bilder och texter. Även jag borde nog kommentera lite oftare, så att du vet att jag varit här. :-)

  Lycka till i fortsättningen!

  SvaraRadera
 15. Hej!
  Kul att läsa alla funderingar, jag har följt flera bloggar i flera år faktiskt och blir väldigt inspirerad. Nu när jag fick för mig att starta en egen blogg, så kunde jag ju inte "härma" de bloggar jag följ, utan jag försöker lyfta fram lite annat än vitt och lantligt som även jag tycker är fint, just för att det finns redan så fina sådana.
  Jag blandar nog "hej vilt" .
  Och hoppas att det kan intressera någon annan än mig själv haha! och några släktingar.

  Jag kommer gärna tillbaka hit!

  SvaraRadera
 16. Hallå Pirre, kvinnan med en av de läckraste och smakfullaste och SÄKRASTE stilarna jag känner till! Du TÖRS ha egen stil och den är klockren!!

  Ja, visst är det så, detta med "vitt, lantligt shabby chic den "franska nötta stilen" blev en aning uttjatat och många tror att alla bloggar bara handlar om det och "bloggtrender" men du som jag gillar ju MYCKET, livet är för kort för att fastna i en smak och stil! Mångafald, även i inredningen ska det vara!

  Jag älskar ditt hem, din blogg och din stil, du är en av de som inspirerar mej mest, fortsätt för guds skulle att blogga, du har en förmåga att sätta ihop saker som få!! Mari.( synd att Pralin gö att du får färre besökare, men så upplevde jag det med när jag bloggade för Dalarnas tidningar så jag la ned min där..)

  SvaraRadera
 17. Gillar dina tankar! Klart du ska fortsätta!!! Kram Johanna

  SvaraRadera
 18. Hej pirre! Har du sett nyaste Allt i hemmet? (nr 12) tänkte så på dig och ditt hem när jag såg pärmen... Och jeans& läderskriveriet inne i tidningen. Kändes som Pirrestil :)

  SvaraRadera
 19. Hej Pirre!

  Tack för din åsikt hos mig!
  Vilket intressant inlägg du gjort här!
  Det där med vitt och shabby chic den trenden har ju vänt...även om det fortfarande är mycket vitt, men vi vill ha mer. Man vill ju ha nyanser av livet...

  Jag har inte fått färre besökare på bloggen men jag har ju varit en del i lite tidningar osv, reportage om mig. Visst är det färre kommentarer, men där är jag lika dålig själv, för jag hinner inte längre. Nu finns det nätbutiken som också ska skötas.

  Det finns ju dessutom så många bloggar, och folk ska twittra och facebooka och ja hur ska man hinna...

  Jätteintressant i alla fall att läsa dina tankar och återkom gärna med en liten utvärdering!
  Må så gott!

  Kraam Mariette

  SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails