18.1.11

Vad skulle du rädda?

Stod på jobbet igår och pratade om försäkringar!!!! Roligare samtalsämnen finns det ju, eller hur? ;) Men visst är det viktiga saker det där och kostar skjortan gör det. Oftast så är man ju “över försäkrad”eller “under försäkrad..

 

gammal kamera 008

 

Tänkte på alla dem sakerna man har hemma om olyckan är framme. Dem sakerna som inte går att ersätta. Vad skulle ni försöka att rädda om det började brinna hos er, och nu tänker jag inte på barn och husdjur, utan saker som man verkligen vill ha kvar?

 

gammal kamera 010

 

Jag vet faktiskt inte vad jag skulle försöka att ta med mig. Foton tänker nog många på. Jag med..vi har flera kartonger med gamla fotoalbum uppe på vinden..hur räddar man dem då?..det hinner man inte. Jag har en gång i tiden lagt dem där för att sen ta ner dem, sortera och ställa dem i ordning i nåt skåp för att bara kunna ta fram och kika i när man vill..jo jo..

 

gammal kamera 012

 

Barnens minnen i kartonger ligger också högst upp på vinden.  Jag har en hel del jobb här hemma. Kanske ska jag ta tag i nånting sånt idag, nu när minstingen är hemma med feber och halsont. Tandläkartiden fick jag också avboka idag, men det gör inget, det känns som att våra minnen är viktigare än en trasig fyllning just denna stund =)

 

gammal kamera 014

 

Tänk på alla dem gamla sakerna man har samlat på sig, som troligtvis inte går att ersätta som man har hemma. Som den här roliga, nostalgiska kameran, med det fina skinn fodralet, som jag fick av barnens farfar igår. Han har också alltid varit intresserad av fotografering och han har riktigt gamla fina kameror hemma. Dem måste man vara rädd om.

Nej hörni, nu ska jag även kolla så alla brandvarnare funkar och att båda brandsläckare som vi har inne står där dem ska, för nu blev man ju riktigt deppig ;) Men bra att bli påmind kanske om dem viktiga sakerna här i livet, eller hur? =)

 

  

Kram Pirre

 

7 kommentarer:

 1. Hej Pirre, vilken läcker gammal kamera!! Ja, den tanken har jag ofta, vad ska jag ha närmast dörren liksom, i fall det händer... brandsläckare och tre brandvarnare har vi men jag ska fixa flera, ljusgalning som man är:) Mari.

  SvaraRadera
 2. Intressant och orolig tankar väcker du hos mig nu. Min förtsa tanke är just kameran,dock väldigt ologiskt,den kan ersättas,däremot...ja,de blir ju den externa hårddisken som är min backup med alla mina foton. Annars...oj...mina dagböcker,anteckningar skulle jag nog rädda,och barnens försöka kläder dom bar...

  Det är skrämmande men samtidigt skönt hur mycket information internet ändå ger och sparar,mina minnen sen de senast åren är just blogg och annat som sparas i cypervärlden,därav är oron inte så stor att de sakerna försvinner.

  SvaraRadera
 3. caroline18/1/11

  Mina ärvda smycken betyder mycket. Men tror även att jag skulle vara praktisk och slänga ut kläder och mina viktigaste mediciner. Även mobil och plånbok. Redan här har lång tid gått, men jag vill även hinna rädda foton.

  SvaraRadera
 4. Det är absolut tänkvärda saker du skriver om! Jag har verkligen noja för detta själv, att huset ska brinna... Bara för någon dag sen kollade jag våra brandvarnare, att de funkade och tog fram brandfilten som legat i nån korg! Hållååå den ska ju sitta på väggen, nog är man dum ibland.

  Dessutom tänker jag köpa fler brandvarnare, det sägs att det ska sitta en i vartenda rum och inte har man det inte.

  Det var en fin gammal kamera, kul att få ta hand om den :)

  Kram på dej
  /Johanna

  SvaraRadera
 5. Väldigt intressant fråga.

  Jag har ingen aning och kan inte riktigt välja något. Men min dator är ju mig väldigt kär. I den har jag alla bilder, mitt jobb och mycket annat jag samlat på mig.

  Ha en fin dag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 6. Ja, jag har också tänkt på det där ibland, men ofta så väljer jag att inte tänka på det, för att det är jobbigt. Foton är såklart något som jag skulle försöka få med mig om det brann, men de flesta fotona finns i datorn nu så vad gör man då? Kastar ut datorn genom fönstret vid en eventuell brand?

  Något jag skulle vilja få med mig är alla minnessaker efter mormor och morfar, och farfar. De skulle kännas allra jobbigast att förlora, efter foton på barnen och liknande. Allt annat går ju att ersätta förstås, men jag har insett att jag nog är en sån person som tycker om mina saker :-).

  Ha en bra dag!

  Många kramar
  Beatrice

  PS. Vilken härlig gammal kamera du fick! :-)

  SvaraRadera
 7. Ja, vad skulle man rädda???
  Den externa hårddisken kanske som borde vara lätt att få med sig. Där har vi de flesta foton som en backup.

  Man får verkligen hoppas att man aldrig hamnar i en sån situation, uschingamej...

  Kram, Cecilia

  SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails