16.1.11

Gömd godis.

Vilken härlig dag. Vi började med och ta en sovmorgon och sen packade vi väskan med korv och fika och drog iväg till slalombacken. Men det var dimmigt och regnade lite lätt, nu när vi helt plötsligt har två grader varmt!!!

Igår kunde vi fylla skafferiet med mat och annat smått o gott. Det som fattas är grejerna som jag har beställt från Gysinge Byggnadsvård, så lampan kommer upp nästa vecka nån gång. Än så länge duger våran bygglampa, som faktiskt också är riktigt snygg! =) 

nya skafferiet o nybrobacken jan 2011 011

 nya skafferiet o nybrobacken jan 2011 001

Färdigmålade hyll plan som är lätta att hålla rent, och konsoler som inte tar plats blev det. Sex rader med hyll plan slukar en hel del...och vilken överblick man har nu över maten.

nya skafferiet o nybrobacken jan 2011 002

Kryddhyllan är gammal från gården och den nostalgiska Oboy burken innehåller sax och pennor och dyl. som man kan behöva för o märka maten eller skriva inköps lista!

nya skafferiet o nybrobacken jan 2011 012

 

I det här hörnet har ni en hängare, såna som jag gör av gamla isolatorer, och en liten “steg pall” så man når högst upp på dem översta hyll planen. Brickorna ställde jag i en gammal sockerlåda. Golvet hade vi hemma så det var enkelt val till slut. Det är ek parkett som vi hade kvar efter veranda bygget.

 

nya skafferiet o nybrobacken jan 2011 003

 

nya skafferiet o nybrobacken jan 2011 005

Till min förtjusning finns det plats för en till hylla på den här sidan, det behövs! och under alla hyllorna får man plats med lite allt möjligt som man vill ha här inne.

nya skafferiet o nybrobacken jan 2011 007

Gamla glasburkar är det finaste, precis som den gamla cola skylten =) Och eftersom jag är så förtjust i den här tapeten, som tyvärr inte tillverkas längre, så behöll vi en vägg som ett minne av det -snart- gamla köket.

Jag funderade när jag fotade att: har jag lagt chokladen högst upp på hyllan för att jag själv ska glömma bort att det finns, eller för att dem andra i familjen inte ska hitta dem och sitta här inne och smyg äta godis, när det inte är lördag? ;)

 

nya skafferiet o nybrobacken jan 2011 010

 

nya skafferiet o nybrobacken jan 2011 009

Så här ser det ut utanför det hela...Listningen är kvar, men det kan vi inte göra förr ens golvet i hela köket är klart.

nya skafferiet o nybrobacken jan 2011 014

 

Ja, det var inga stylade bilder direkt, utan bilder så som vårt skafferi ser ut helt enkelt hos en familj med två vuxna, tre barn och tre hundar... =)

Nu blir det fisk till middag och sen är det bastukväll.

Ha en underbar start på nästa vecka.

Kram Pirre

6 kommentarer:

 1. Vi har precis byggt ett liknande skafferi, och det är uuuuunderbart!
  Tidigare hade vi ett smalt på 40 cm, till två vuxna,
  (varav mig med gluten så vi måste ha dubbelt av mkt,) och fyra ungar :O)

  SvaraRadera
 2. Jisses vad stort det är! Det är ju så stort att man kan bo i det :)
  Superfint! Jag har ett litet skafferi och det har jag planer på att fixa till framöver. Dina bilder inspirerade mig :)

  Ha en fin kväll!
  Keam Sofia

  SvaraRadera
 3. Hej Pirre,

  men så fint skafferi ni byggt och vilken ordning sen! Ljuvligt att öppan dörren och hämta det som finns! Du skulle se mitt,,,inte lika fint just nu som bilden på min blog!!!!

  Kram Marina

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt snyggt skafferi!!

  Men så fint kommer det absolut inte bli i vårt som vi ska börja fixa nu, fick hem hyllorna igår och ska använda samma skenor och konsoller som ni har. Men praktiskt och bra blir det säkert ändå. Just nu kan man inte ens ta sig in i skrubben för allt skrot *host*

  Ha det bra!
  kram, A-C

  SvaraRadera
 5. Vilket drömskafferi, ett sånt som jag bestämt att jag ska när(om) jag någonsin gör om mitt kök!

  Trevlig blogg!
  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 6. Oj vad fint det blev!! Hur stort som helst, och praktiskt.
  Tack för titten!

  kram Johanna

  SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails