19.8.09

Nya "gamla" ting i det mörkaste rummet...

Ja, det är faktiskt våran hall som vi tapetserade om för några år sedan. Jag gillar den här varma gammeldagstapeten -kommer från en tapetbok med gammeldags tapet men namnet har jag glömt redan- med guldiga ornamentmönster på... Det gamla skåpet tog vi upp från källaren för många år sedan. Det orangearöda färgen är original, men den var ganska så fult sliten så jag målade på med svart och guld då när vi tog upp den, för att fräscha upp den lite grann iaf. Skåpet har stått i den byskola där barnen går nu. När man öppnar skåpet så finns det kvar dåtidens klotter på insidan =)... Ja, nog har jag tänkt många ggr att det ska bli ljust här också men nja, jag har inte riktigt bestämt mig. För jag är ju en färgmänniska och skulle nog ångra mig =) men, jag säger men, för man vet aldrig med mig när det blir ändrat =) På skåpet står det gamla väskor. Den i mitten hittade jag på loppis förra veckan och dem andra har det gamla gårdsfolket använt. Om man tittar mot ytterdörren så står det ett vitt skåp där. Jag har visat den förut, det var ett av dem skåpen vi fick av min tvillingsyrra =) Bredvid skåpet hänger det en gammal käpp och en gammal parasoll av svart tyg med fina detaljer. Också dem har det gamla gårdfolket använt. Innan jag säger hej då för den här gången måste jag bara göra lite reklam för den mysiga butiken som Susanne har, "Handelshuset" i Säter, och för klädmärket "Hillevi of Sweden". Hon har tagit hem dessa underbara tröjor och tunikor och jag är så glad för det. Så mjuka och sköna plagg och jag tänkte genast på att dem här påminner mig om Odd Molly, men till mycket bättre pris. Känns alltid kul och hitta ett märke som är snygg på kroppen och snäll mot plånboken =) ...en söt brodyr runt halsen... Ha en fortsatt härlig vecka. Kram Pirre

13 kommentarer:

  1. Hej! Så himla fint skåp! Resväskor är så mysigt oxå..Varmt och välkomnande i hallen ser det ut att vara.. Tack för tipset om kläderna, ska kolla in det märket, såg mycket fint ut! Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Christin19/8/09

    Hello....

    Jag var in på ditt jobb idag, men de sa att du var ledig!!! Hoppas du har haft en skön dag :-)

    Kram från Christin

    P.S
    Jonathan har fått sin första tand idag...

    SvaraRadera
  3. Så härligt med gamla möbler, men man vill ju förstås inte att dom ska se "shabbiga" ut heller, alltså på det negativa sättet, om du vet vad jag menar ;)
    Nu har jag bestämt mig för att flytta in ett gammalt skåp i vardagsrummet, färgen på det är original, men insidan har jag målat blå, tyvärr, så istället ska det nog bli grått där tror jag.

    Jättehärlig tunika!! Jag älskar att ha på såna tunna sköna och lediga plagg (döljer kärlekshandtagen, haha!)

    Ha en fin dag vännen!
    Ann-Christine

    SvaraRadera
  4. Vilket vackert skåp...vilka färger och käppen...nu blir det suck hos VIOLAN..härliga färger..är glad att det kommer mer och mer färg igen i inredningen...visst är det fint med vitt men bryter gärna av med någon färg...just nu jagas det skänkar och hyllor, stol, bord... till gården och den kommande butiken...tala om att huvudet är fullt utav tusentals projekt...nu gäller det att sortera och rensa där uppe...inte lätt när nya idéer hela tiden föds...:) hoppas ni oxå njutit utav det fina vädret, kramen

    SvaraRadera
  5. Jättesnyggt med färger i rummet! Allt behöver ju inte vara vitt!...
    Vilken underbar tunika!! Den blev jag klart avis på!!!

    SvaraRadera
  6. Jättesnygg tunika, helt i min smak!
    Du har en fin blogg :-)

    SvaraRadera
  7. Men vilket charmigt skåp. Och vilka detaljer! Gillar dina väskor ovanpå.

    Kläderna gjorde mig väldigt glad. nästan snyggare än Odd molly.

    Önskar dig en fin helg

    kram Viveka

    SvaraRadera
  8. Så fint skåp, härligt med färg! :)
    Å resväskorna är ju superfina där på plats!!!

    Önskar dej en trevlig helg!
    KRAM
    /Helena

    SvaraRadera
  9. Snygg hall! Börja inte med penseln där inte. Allt behöver ju inte vara ljust.
    Härligt skåp. Vilken pjäs.

    Vilken snygg tunika. Verkligen Odd Molly-stuk.
    Där får man nog ramla in när man är i Säter nästa gång...

    Trevlig helg,
    Cecilia

    SvaraRadera
  10. Skåpet är ju jätteläckert! Det är ju det som ger karaktär åt ett hem, att inte allt är inmålat i samma färg utan det ska synas att det har levt ett långt liv.

    SvaraRadera
  11. Vilket härligt skåp du har i hallen, det har verkligen skäl. Är ju inte kul att ha allt i vitt heller. Tack för tipset om affären, gillar tunikan på bilden mycket.


    Ha en fortsatt bra helg!
    Kram Ullis

    SvaraRadera
  12. Gokväller,
    Underbart skåp o väskor Åh den där tunikan precis likt odd molly de måste ja kolla in..kramisar sussie

    SvaraRadera
  13. Hej Pirre!
    Skulle också vilja ha gamla fina resväskor men de börjar bli svåra att få tag i. Säg till om du tröttnar på dina...
    Tunikan är jättesnygg, vilket fynd du gjort.
    Ha det gott!
    Kram Paula

    SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails