27.8.09

En ny epok i mitt liv...

Hej. Ja, vissa stunder är jag helt nollställd och andra stunder så känner jag verkligen hur härligt spännande, och samtidigt ensamt, allting är faktiskt just nu =)...Jag pratar om hur ens liv förändras ibland. Nu har alla tre barnen börjat i skolan och från att alltid ha en liten -eller två- hemma dem dagarna man har varit ledig -jobbar inte heltid- till att ha alla i skolan vartenda dag känns som en början på en helt ny epok... Jag jobbar varannan vecka bara kväll, blääää..., och då börjar jag inte förräns klockan två. Alltså är jag helt själv från skolstart till att jag börjar jobba! Väldig konstig känsla, samtidigt som jag nu, efter några veckor på jobbet, har insett att "Pirre, förstår du hur mycket egentid du har egentligen?"....ja nu fattar jag =)...Bara och få tvätta bort all tvätt, städa, plocka och ta långpromenader med hundarna i lugn och ro innan jag åker till jobbet är ju lyxigt....men, jag känner mig också väldigt ensam. Någon som känner igen sig? Det gör man väl i början antar jag...Jag har ju länge planerat mycket som ska hända med mitt liv när barnen går i skolan och när jag har mer tid över till mig själv, men vad konstigt det blir med allting...jag får ju ingenting gjort =) Jag VILL ha dem springandes omkring mig....bara och laga lunch till en person, hur gör man det? Jag får se det från en ljusa sidan, man kanske tappar några kilon på köpet =))))) Nejdå, skämtar....men samtidigt känns allting väldigt spännande måste jag säga. Det känns som att en ny fas i mitt liv har börjat, och jag har alla möjligheter och göra det jag vill, om jag säger så =) Det finns inte mycket som kan hindra mig nu...Så... Vi får väl se vad jag hittar på när jag blir stor.... Livet är härligt, skrämmande och fantastiskt roligt, allt på en och samma gång... På bilderna har ni en massa olika "silvriga" föremål som jag gillar så mycket. Gillar även silvriga smycken. Det här halsbandet beställde jag av "Inredningsgalen". (Det går inte och länka än på min blogg,strul, men hon finns på min länklista.)Barnens namn på brickorna...Den är så fin =).... Ha det gott. Kram Pirre p.s Jag firar också...Den sista plastmattan är borta från huset. Den rev vi bort igår från sonens rum =)...

13 kommentarer:

 1. Att få lyxa sig med egentid har blivit en vana för mig som jobbar natt o har ganska stora barn men i början kändes det konstigt..... men idag har jag inga problem med att fylla dagarna... man planerar när man jobbar så man fyller veckorna med kuliga saker...:) det kommer ska du se... o vad spännande med ditt grabbrum.... väntar med spänning på bilder...::) Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Vi har lite likheter: jag jobbar också varannan vecka kvällar och börjar då kl 13! Jobbar totalt ca 15 dagar per månad och det passar mig bra.
  Så lyxigt med egentid!! Fast å andra sidan missar man mycket tid med barnen, åtminstone mina sover oftast då jag kommer hem från jobbet... Jag har ju fortfarande vår "halvsladdis" med mig dom lediga dagarna och han vill ha UPPMÄRKSAMHET!

  Nu ser vi förstås fram emot massor med inspirerande foton från dig - som har tid att fota ifred, haha!

  Kramis, Ann-Christine

  SvaraRadera
 3. Oj vad jag känner igen känslan trots att det var några år sedan.. nu är jag inne i fasen att de flyttar hemifrån.. äldsta har gjort det och nr 2 och 3 är på gång..har bara en 15 åring kvar hemma.. såå tyst( o skönt ibland) men tomt 4 barn med kompisar och respektive har satt sina spår...

  Kram Sanne

  Ps du skrev i "Guldkant på livet att du kom ifrån Taxingetrakten?..
  själv bor jag i Nykvarn..

  Kram Sanne!!

  SvaraRadera
 4. Ja, oj vad mycket egentid du har fått... Jag förstår din känsla av tomhet.. Jag går hemma och väntar på vårt tredje dag samtidigt som mina två pojkar är på dagis tre dagar i veckan och visst är det konstigt, tyst och tomt.. De första dagarna var jag så ivrig och planerade in massor som bara måste bli gjort, åkte och uträttade saker osv... men nu när allt det är gjort går jag nästan bara och väntar på att jag ska hämta dem...:)

  Kram Evelina

  SvaraRadera
 5. Ja, oj vad mycket egentid du har fått... Jag förstår din känsla av tomhet.. Jag går hemma och väntar på vårt tredje dag samtidigt som mina två pojkar är på dagis tre dagar i veckan och visst är det konstigt, tyst och tomt.. De första dagarna var jag så ivrig och planerade in massor som bara måste bli gjort, åkte och uträttade saker osv... men nu när allt det är gjort går jag nästan bara och väntar på att jag ska hämta dem...:)

  Kram Evelina

  SvaraRadera
 6. Har också båda barnen i skolan för första gången, 1:an och 2:an. Men själv jobbar jag 8-16 hela veckan så på det viset märks ingen skillnad. Men lite vemodigt är det att bara ha skolflickor och inga "småbarn" mera i huset...
  Så jättefina bilder! Ha en skön helg. Kram Mia

  SvaraRadera
 7. Jag känner igen mig i det du skriver, även fast mina barn har hunnit bli 17 och 19 år (!).

  I sommar har yngste sonen varit hemma i stort sett hela tiden, för han är rätt så hemmakär och det har varit sååå mysigt :-). Men nu började skolan i måndags och nu kommer han hem sent på eftermiddagen och sedan är det kompisar och annat som gäller. Han har fått många jättegoa kompisar sedan han började på gymnasiet och det är jag såklart glad för, men det blir väldigt tomt och ensamt här hemma då min sambo jobbar mycket (speciellt under somrarna). Äldste sonen har jobbat för fullt hela sommaren också och har flickvän på annan ort, så honom har jag inte alls sett mycket av. Men även han stormtrivs med livet, så jag är såklart glad att han har fullt upp och mår bra.

  Jag kände mig lite deppig i måndags när skolan började, för nu blir allt "som vanligt" igen och det innebär att jag är ensam en stor del av dygnet. Som tur är har jag vår lilla valp Mollie som sällskap och som gärna vill att vi hittar på bus :-).

  Kramar
  Beatrice

  PS. Vilka vackra bilder du visar, jag tycker också mycket om silver!

  SvaraRadera
 8. En ny epok i mitt liv tar också sin början nu......på måndag börjar jag studera i Göteborg, 3 år & bara hemma på helgerna... HJÄLP! Visst får man en helvetes ångest ibland när livet svänger ur sina vanliga gängor. Jag har jobbat halvtid hela tiden från 1996 - 2007(i egen firma på hemmaplan...) & sedan komvux-studier(Ja tre ungar föddes ju under tiden :).) Hur ska jag klara att vara utan familjen?????
  Men vi får se till att vi finner platsen i tillvaron. Lycka till!
  Kram Madeleine

  SvaraRadera
 9. Livet består av olika faser..jag vet...men nu har du ju fått den där tiden som du kanske förr saknade och så klart det kommer att ta tid att ställa om sig...men nu har du ju möjlighet att verkligen få utlopp för din enorma gåva...målandet ! Här har jag börjat få lite separationsångest..min yngsta flyttar om en månad..under 28 år så har jag haft bran i huset så att säga..så konstigt det kommer det att bli, ha en skön helg med de dina, kram

  SvaraRadera
 10. Nu har du det ungefär likadant jag... Snart kan du njuta av den tiden du också! Undrar vad för spännande det är du har på gång!!??
  Eriks rum blir superdupersnyggt!
  Var det länge sedan du köpte den fina tunikan hos Susanne? Blev sugen på en jag också...
  kram och trevlig helg!
  Susanne

  SvaraRadera
 11. Jadu en massa egentid kan vara underbart skön, men är man inte van så kan det nog kännas lite tomt. Men du vänjer dej nog! :)

  Underbart fina bilder som du visar.
  KRAM
  /Helena

  SvaraRadera
 12. Hej Pirre!
  Ingen loppis i morr´n...
  Kupolen med barnen. Puh!
  kram Susanne

  SvaraRadera
 13. Känner igen mig där. Så fina bilder!
  ha en skön helg
  Kram Lallis

  SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails