1.2.11

Mina drömmar…

…är många just nu. Det har dem alltid varit, om jag tänker efter, men en dröm som jag har haft länge är att få i ordning våran vind och idag var jag på det humöret igen och gick upp dit och planerade lite. Vinden är kall vintertid, verkligen iskall, men jag trivs där uppe på fjärde våningen. Då får man komma högt upp, så som man kunde när man bodde i höghus i storstan =)

 

pyret i 16e veckan 002

 

Sommartid kan man sätta sig här och läsa en bok om man verkligen skulle vilja sitta ifred från alla andra…Det som skulle störa är väl flugorna som trivs här uppe vid fönstret. Skräckblandad upplevelse det där.

 pyret i 16e veckan 010

 

…ser ni, det regnar hos oss idag…

 

pyret i 16e veckan 009

 

På andra sidan av murstocken så finns det ett annat “rum”. Den är fylld av kartonger och dyl. Den sidan skulle man behålla som förråd. Samla på sig saker och barnens “minneskartonger” och så får barnen, när dem blir stora, botanisera runt där och “hitta saker”. Minnen från deras barndom och minnen från gården, efter det gamla gårdsfolket.

 

pyret i 16e veckan 013

 

Man kanske ska lämna vinden så som den är i a.f? Orörd och härligt kall på vintern och härligt varm på sommaren. Då får ju barnen komma upp hit och känna det jag känner när jag öppnar dörren och går upp för dem fantastiskt fina, svängda trätrapporna. För det är ju trots allt vinden som är bara orörd, för resten av huset har vi ju renoverat… minst en gång redan….

 

pyret i 16e veckan 007

 

pyret i 16e veckan 011

 

Ja, det blir nog bara en dröm det här, men det är ju drömmarna som är så härliga i slutändan, så jag fortsätter att drömma vidare och släcker ljusen för den här gången…

 

pyret i 16e veckan 019

 

Sen undrar man ju vad “den lille” i magen drömmer om när han/ hon gör kullerbyttor? Det kittlas i hela magen när det är full fart där inne.

 

pyret i 16e veckan 025

 

Den lille får drömma vidare för än är det långt kvar innan det är dags och hälsa på sina tre äldre syskon.

Ha en härlig fortsättning på veckan.

Kram Pirre

2 kommentarer:

  1. Kan tänka mig att det finns mycket att upptäcka på denna spännande vind för kidsen! Vilka grymma halvmånefönster det finns där! Känner likadant för vår källare där det är så skönt slitet och urgammaldags på något sätt! Jag har också gjort iordning små minneslådor åt alla barnen, man har inte hjärta att kasta alla deras små alster genom åren...tänk vilka minnen som kommer upp när de får botanisera bland innehållet!
    Ha det gott med lilla magpyret!
    Eija

    SvaraRadera
  2. Jätte mysigt.kram sussi

    SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails