11.2.11

So far so good.

Hej i snöstormen =) Allt väl med dig?

…så här ser det ut om man “tittar ut”, och mera snö kommer det…

 

köksrenoveringen 042

 

Här är barnen sjuka, hela bunten, och så börjar jag bli riktigt dålig. Hög feber och halsont. Hundarna verkar känna av det hela, för de har gått i ide känns det som. Dem bara sover och säger inte så mycket, för annars brukar det vara full fart med tre hundar under samma tak, så det känns helt ok att det är lite lugnt nu när man inte är hundra.

Lite bilder från vårt projekt “köket” kommer här. Det tog lite tid och välja färg eftersom många av dem grå kulörerna som finns tycker jag är alldeles för gröna i nyansen. Jag ville ha en neutral grå färg. Till slut hittade jag en fin färg, väggfärg, som dem blandade ihop till golvfärg. Vi målar med oljefärg eftersom den är så pass mycket mer slitstark än vanliga golvfärg som används mest idag. Första strykningen ska färgen vara utspädd med lacknafta, och sen är det två strykningar till med färg. Klart!

…men först var det ju kvistlack i två omgångar…

 

köksrenoveringen 012

 

köksrenoveringen 016

 

färgprover 003

 

Nu är första strykningen på plats, och vi är så nöjda så =) Men här gäller det o ha mask på och god ventilation. I hörnet där arbetskläderna hänger ska det stå ett gammalt skåp. Eftersom många av våra skåp där porslinet finns ska bort, så ska det här skåpet sluka en hel del.

 

köksrenoveringen 033

 

Det skåpet har vi haft i hallen till vantar och dyl.

 

köksrenoveringen 018

 

Skåpet kommer ursprungligen från en sekelskifteslägenhet där den stod i serveringsgången, så det är ett gammalt porslinsskåp som jag nu håller på och slipar och målar. När krafterna återkommer ska jag fortsätta, för det är så skön avkoppling och måla…

 

köksrenoveringen 039

 

Den här boken har jag beställt efter att många av er bloggare har rekommenderat den, och jag hoppades på att det fanns lite roliga detaljer till köket i den. Och det fanns det ju! Nu har jag läst den och inspirationen flödar ännu mera. Gammalt ska det ju vara…blandat med lite nytt..en perfekt kombination hemma hos oss =)

 

köksrenoveringen 007

 

köksrenoveringen 005

 

köksrenoveringen 006

 

Det står bl.a så här:

“Above all, if there is the faintest glimmer of life in something, rescue it – you´re bound to be able to find a use for it somewhere. Think of your home as a delicious experiment!”

Experimentera och rädda ja… Är inte vi bloggare och andra utan blogg med stora inredningsintresset, experter på det? Javisst! =)

 

Mitt senaste loppisfynd är denna underbara gamla termos, “Räddad av mig”…Färgen var ju helt i min smak, nu när jag har målat lite detaljer i gult inne i skafferiet, så den bli ju finfin här i köket sen som en rolig detalj.

 

köksrenoveringen 008

 

Några gamla stolar som inte bara är vita och svarta som vi har haft, kanske gör köket ännu mera roligare att vistas i?..vi får väl se vad jag hittar på…

 

köksrenoveringen 025

 

köksrenoveringen 027

 

Ja, det finns en hel del roligt jobb kvar i köket. Jag har några idéer som ska ner på dem här dukarna också. Det får bli ett lugnt helgprojekt nu när vi ändå inte kommer iväg på annat när barnen är sjuka. Kladda med färger, det orkar nog både jag och barnen med lite Alvedon i kroppen =)

 

köksrenoveringen 009

 

Önskar er en underbar start på denna helg.

Kram Pirre

7 kommentarer:

 1. Jag blir så fantastiskt inspirerad varje gång jag kikar in här hos dig! Så mycket ideér och fina bilder.
  Trist med sjuk familj, här är vi iallafall just nu friska *peppar peppar* Tack för titten idag!

  Trevlig helg o krya på er!
  Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Mmm...så fint ni gör! Krya på er allihop!

  SvaraRadera
 3. Gud så fint ni gör, golvet och den skafferidörren = Lycka!! Och vilken fin toppbild, passar dig och din blogg pefekt! Ja, nu känner man sig snart som man är medverkande i filmen Shining, vi är insnöade =) Mari.

  SvaraRadera
 4. Hej Pirre, och tack för kommentaren.. blir alltid lika glad när du hör av dig =)

  Det är så skönt att inte vara i Sverige nu, jag hatar snö och läser att det är snökaos överallt.. Men jag hoppas våren kommer snart till er också! Vi har det varmt och skönt och inte en skymt av snö som tur är!

  Hoppas allt är bra med dig förutom att du är sjuk, och krya på dig! Blev så nyfiken efter ditt förra inlägg på vad som händer för er, hoppas det kommer upp mer om det i bloggen - eller i ett mail =)

  Ha det så himla bra och trevlig helg! Kramar!

  SvaraRadera
 5. Inte bli sjuk nu.. Det är jättespännande att följa med hur ert kök förändras!!

  SvaraRadera
 6. Det blir riktigt fint i köket!!!

  SvaraRadera
 7. Snyyyyyyygt!!!
  Och tack Pirre!!
  Jag tänker ofta på dina ord du sa när du länkade till mig vid min bloggstart.
  Dom för dig små orden hjälper mig mig svåra stunder bara så du vet♥
  Kram Erika

  SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails