1.10.10

Fortsättning följer...

Ooh en sån underbar dag.... Solen skiner och jag känner mig så pass pigg så jag ska återgå till arbetet! Nu har jag sytt ihop "påsen" (pläden) och se där, jag är riktigt nöjd över resultatet! Jag har sytt några lapptäcken förut men då var bitarna i samma storlek och det var ju bara och sy ihop. Den här pläden, med dem olika storlekarna på tyg bitarna, tog mycket längre tid att få ihop.



Den här pläden är sydd av gamla jeans, skinnbitar, och olika bomullstyg. Det beigerandiga tyget har jag använt i köket, klicka här, men det blev så mycket tyg över så jag använde den till pläden också. Passar bra här inne....


Baksidan är i en mera "mjukare stil", men som alltid, kul med kontraster!


Några par gamla 501:er gick åt det här projektet, så jag sydde dit en minneslapp, mina absoluta favoritjeans, när jag var ung... & smal.... =)




Ett annat litet projekt som skulle hängas upp var denna manick! Min nya bokhylla. Ser ni vad det är? Jo, en gammal plåtställ...eller vad den nu kallas. Man ställer varma plåtar från ugnen på den när man hade storbak. Men den krävde en rejäl upphängningsanordning, så mannen fick svetsa lite först innan den kom upp. Favorit inredningsböckerna har fått den här hedersplatsen. Här kan ni se vad jag använde en annan plåtställ till =) Jag är så glad att det finns användning för alla dem gamla sakerna vi har...Känns som att jag är på G igen när det gäller att fixa hemma, för jag har pausat lite ;)



Den här härliga boken har hängt med ett tag nu.


Önskar er alla en fantastisk helg. Kram Pirre

pssst!...(måndagkväll)....är det fler som har problem med och göra inlägg med foton???? Bloggspot har kajka ur helt. Tacksam för hjälp. Kram Pirre

8 kommentarer:

  1. Makalöst duktig du är Pirre, vilken pläd!! Och alal kuddar! Du inspirerar, detta är en stil som är lite annorlunda än den klassika "romantiskt lantliga" men såå läckert! Alla kan bli jeanstokiga tack vare dig, första bilden var urläcker!!!! Och jag är så glad att vi har en massa kuddar i Pirre-stil i butiken Gruvgatan 13! Trevlig helg! Mari.

    SvaraRadera
  2. Åh va snyggt..:)..Jag blev riktigt sugen på att sy ett lapptäcke..och hyllan var riktigt grym..Ha en riktigt mysig dag...Kram/Annelie

    SvaraRadera
  3. Jag blir imponerad av hur fina saker du gör! Riktigt fint lapptäcke du gjort!

    Den gamla plåtställningen var super fin! Ska fråga min svärfar ifall han har några över från bageriet....

    SvaraRadera
  4. Det blir bara bättre och bättre det här Pirre! Varför slängde jag de gamla jeansen, varför?

    SvaraRadera
  5. terve ystävä!
    olen kyllä lukenut postauksiasi mutta en ole ehtinyt kommentoida. ihania juttuja olet ommellut!

    Hihi, jag fick lust att skriva på finska mitt i allt. som sagt kikar jag in här alltid då du gjort ett inlägg men hinner inte alltid skriva. Jag gillar ditt täcke- det är superfint!

    SvaraRadera
  6. Så snygga kuddarna och pläden blev. Är ju så kul att sy när man väl kommer igång. Vilken bra idé till plåtstället. Blev ju hur läckert som helst. Hoppas att du är piggare.
    Önskar dig en fortsatt trevlig helg!
    Kram Ullis

    SvaraRadera
  7. Anonym3/10/10

    MEN GUUUU VAD SNYYYYYYYGT!!!!!!=)

    SvaraRadera
  8. Vad otroligt snygg pläden blev!!! Du är så himla duktig på att sy... :-).

    Det gamla plåtstället blev helläckert som bokställ, vilken bra idé! :-)

    Många kramar
    Beatrice

    SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails