20.4.12

Du är så välkommen så Ernst!

lillstugan 023

Våran Lillstuga på gården är som ett museum… minnen från 1800 talet och… 50-60-70-talet =) Huset är så gammal så ingen vet exakt hur gammal den är! Det sägs att övervåningen är från ett annat hus som är hitfraktad, och förstukvisten är den “nyaste” delen av huset. Ja, kan stämma, ingen aning men kul är det att den står här och vi får njuta av den på somrarna. Och visst hade det varit mysigt och ha vatten och avlopp här inne och bra isolering och allt det som gör att man kan vara här inne på vintrarna också, men hade huset haft sin charm kvar då tro? Nej, det tror  inte jag heller men…

lillstugan 006

Hade jag haft möjligheten att få hit Ernst Kirchteiger och hans team så visst hade han fått göra i ordning stugan, för han kan det där med och fixa till gamla byggnader tycker jag. Det blir nytt och fräscht men husets själ finns kvar tycker jag efter att han har “gjort sitt!”

lillstugan 001

Gamla möbler från gården, blocketfynd och nya ting samsas här inne i en salig härlig röra.

lillstugan 003

 lillstugan 016 

En dyr historia skulle det nog bli så  jag drömmer vidare om Ernst och väntar istället på att mangårdsbyggnaden ska bli klar först, för det är ju trots allt där inne vi bor =)

lillstugan 015lillstugan 013

Under plastmattan som vi rev bort för många år sen nu hittade vi det här fantastiskt fina trägolvet. Gamla mattor från gården ligger och skyddar golvet från ännu fler fula fläckar =)

lillstugan 010

Att riva bort en plastmatta behöver man ju inte hjälp med och att det är gratis är ju alltid kul!

Ett projekt som jag också kan göra själv, och som inte kostar mycket, är det här lilla köksprojektet! Orangea köksluckorna ska bli ljusgrå.

lillstugan 021

Men innan jag tar tag i det så ska jag ha loppis här inne först igen! För fjärde (?) sommaren i rad så anordnar jag byloppis här hemma i byn och då får man hämta en loppiskarta från mig och så kan man gå runt i byn och gå hem till folk och fynda. Det är många gårdar som är med och det ska bli spännande och få se hur många det är med i år.

Lördag den 2 juni klockan 10.00-15.00 har vi öppet så välkomna!

Önskar er alla en kanonbra start på helgen. Kram Pirre

7 kommentarer:

 1. Gomorron!
  jag håller verkligen med dej om Ernst! Han är duktig och som du säger låter husets själ vara kvar, precis som man vill med ett gammalt hus.

  Vad kul med loppis! Och alla gårdar. Tänk om man bott närmre...

  Ha en underbar dag!
  Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Roligt initiativ med byloppis! Ligger i tiden mer än nånsin...och Ernst skulle få komma hit också, han har öga för gamla hus till skillnad mot de andra inredningsprogrammen där man går på husen alldeles för hårt. Här finns ett jätteprojekt för Ernst att bita i!
  Så läckert det är i er lillstuga, wow för den!
  Ha en fin helg,
  Eija

  SvaraRadera
 3. Vilken superhärlig idé med byloppis och att man får gå runt hos folk.
  kram

  SvaraRadera
 4. Kanske du kan fråga Ernst i alla fall? Kanske han kunde komma? :)

  SvaraRadera
 5. Tänk vad häftigt det hade varit. Men han är nog alldeles för dyr :)

  SvaraRadera
 6. ... Piritta Salmela är alltså jag, Pirre :)...

  SvaraRadera
 7. Underbart ställe!!! Det är fint när det är sådär gammalt och orört, känns så genuint!!
  Byloppis lät mysigt! Tråkigt att man inte bor i krokarna!

  SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails