25.11.11

Årets ljusstake & blomma i gryta!

Oh jösses vad det blåser idag! Jag och den lille gick upp vid tre tiden inatt för att hon va så pigg och då var det så lugnt ute, men nu efter en timmes tupplur så vaknar man till en grå och blåsig dag… Perfekt väder när man ska baka lussekatter och pepparkaka.

1a advent 006

Årets adventsljusstake blev en gammal hederlig en av koppar. Jag var i skogen igår och hämtade en gran som står i förstukvisten, granris och så lite mossa. Så spretigt som möjligt ska det vara och så fick naturens eget skräp hänga med denna gång. Naturen är jultemat i år i köket! Förut har jag haft mkt rött men numera, i det nya köket, passar det bättre med grönt och brunt till jul.

1a advent 001

1a advent 002

1a advent 005

Den här idén fick jag av Mari med bloggen Nordingården. Tack för den roliga idén =)  Tänk vad många roliga saker man kan skriva på, med en krita. Den här gamla sop/ askskyffeln är efter det gamla gårdsfolket, och användes i lillstugan förr.

1a advent 008

Ha det gott. Kram Pirre

4 kommentarer:

 1. Gomorron! Är så roligt att kika in här hos dej och se vad du hittat på, älskar din blogg, verkligen :)

  Måste nog ta en bild på årets adventsljustake här hemma oxå, har oxå en klassisk iår..

  Ha en toppendag !
  Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Nej men hej Pirre, åh så smakfullt, som alltid, du har verkligen öga för sånt här, tack för att du omnämner mej, blir så glad! Vilken gullig liten varelse i pippkläder, hur duktig är inte din mamma och vilka ursnygga armband hon gör!!!! Trevlig adventshelg i Galleri hönshuset önskas från Nordingården

  SvaraRadera
 3. Vad fint!! Jag tog just en gammal kaminbit och skrev på den med krita- kommer nog att visa på bloggen i något skede :)

  SvaraRadera
 4. så himla snygga bilder!!! Kram Johanna

  SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails