29.7.09

Fortsättning trädgården...

Hej på dig. Kul att du kikar in hos mig =)

Här kommer det lite fler bilder från planteringsbordet....Den är mot "boa väggen" och där finns även landet där det odlas lite av varje. Det som fattas är ett tak över hela alltet, så inte all regnvatten till hösten regnar på grejerna och på bordet.

Förra året gjorde jag i ordning den här men jag lessnade på det gamla symaskinsunderredet så jag la dit ett gammalt bakbord, och av ett gammalt, väldigt gammalt, "påslakan" till en madrass =), så sydde jag skynken. Jag e nöjd! =) lantligt o praktiskt, för lyfter man på skynket så ser man allt som göms där....sånt som man inte vill ha framme helt enkelt....

Jag sydde även en låååång kudde till en av bänkarna som jag har visat tidigare.

"Slanghållare" från Broarne.
Japp, jag måste måla några dörrar som är solblekta =)
Gammal från gården. Tyvärr med hål så den används bara som prydnad...

Vi var till Plantagen härom dagen och handlade lite växter. Bl a. så köpte jag en klätterros...

Dem har bra trädgårds handskar på Plantagen...

¤¤¤¤¤

Ett tips till er som tycker att det är lika kul som jag o rensa ogräs...Ja, ni är säkert många som är smarta nog att ha duk innan man häller på singel, men grusgångarna är gamla så det får bli en annan gång för våran del...Men ett elände är det när ogräset visar sig, så här visar jag hur jag gör när jag är riktigt lat =) Bosse, trädgårdsmästaren, visade en gång på tv att det är bara o ta gasolbrännaren och bränna ogräset =) sagt o gjort! Snabbt, smidigt o enkelt är det...Efter några dagar är det borta helt...ogräset alltså...

Jag tog även kanterna men brännaren i år, istället för med spade, och för att minimera brandrisken så fick en gammal spade ta smällen...ser ni vatten slangen ? Bra o ha den bredvid sig =) Wilma, även dagens fotograf, gick efter mig och spolade gräset med vatten.....( ja, det var kallt den här dagen, så västen tog jag på mig trots att det är JULI!)

¤¤¤¤¤

Oj vad klockan blev mycket =)...Redan imorgon tar vi "helg"... Eller helg, vi har ju semester en o en halv vecka till men i helgen har vi planerat en massa kul ...det blir inte o skotta grus iaf...Vi har "smidesafton" hos oss med några familjer och sen blir det även bad i tunnan och grillning. Det är fantastiskt roligt och smida i den gamla smedjan här på gården, men så svårt det är...Sist jag försökte så blev det för tungt för dem gamla verktygen som finns är för stora och tunga. Imorgon så ska jag ta fram lite mindre verktyg till oss tjejer, så vi också kan göra egna små krokar =)

¤¤¤¤¤

Nästa gång får ni se den här lilla skönheten =)

Ha en underbar helg. Kram Pirre

11 kommentarer:

  1. Hej på dej!
    Har säkert kommenterat tidigare att det är så härlig omgivning där ni bor.
    Tack för tipset att bränna ogräset!

    Ha så bra resten av semestern!
    Kram Ann-Christine

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Vilka fina bilder från trädgården din. Gillar ditt planteringsbord jättemycket!

    Kram Evelina

    SvaraRadera
  3. Men vilket fint planteringsbord - så mysigt ni ser ut att ha det!

    SvaraRadera
  4. vad härligt med den smideskväll... älskar smidda saker.... o hemgkorda slår ju allt.... ditt planteringsbord var ju så sött.... gillade draperiet skarpt... ha det gôtt.. Kram Annika

    SvaraRadera
  5. Haj!
    Hit är det då alltid lika kul att kika in! Vilket fint tips med brännaren ,det har jag lagt bakom örat!!! tack för det!!

    Låter spännande med smide!! Väntar på mera bilder!

    SvaraRadera
  6. Så kul det låter med smidesverkstad! Det skulle vara riktigt skoj att testa någon gång! Hoppas att ni får en trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. Heej vännen =O)!!
    Det var en smart ide som jag fort ska passera vidare till min vän som stått och rensat ogräs i sin grusgång halva dagen idag. Vilket då slutade med en aj aj till rygg ,O)

    Vi måste ju bara ta den där berömda fikan innan sommaren är slut så jag får komma och titta på eran underbara trädgård!!!

    Ha det gott och på återseende..
    Kramen Erika

    SvaraRadera
  8. ÅÅÅå, vilka somrigan å härliga bilder... mysigt.
    kram josse

    SvaraRadera
  9. Tjohej! Roligt att titta in hos dig
    Må gott Hannah

    SvaraRadera
  10. Så mycket fint du visar. Bakbordet var en smart lösning. Har tagit in ett likadant som jag ska måla tänkte jag men blev osäker när jag ser ditt. Vill åxå ha en planteringshörna ute och tycker att din lösning var suverän. Få ser vad det blir.

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  11. Så fint du har gjort det vid ditt planteringsbord. Vill ha ett skåp ovanför mitt så klarar de sakerna sig från vatten i alla fall. Klätterros vill jag också ha. Får ta en tur till plantagen i morgon då vi ska till Falun. Har också en gammal vattenkanna med hål som också får vara prydnad. Fick ett tips förut av svägerskan om något som man kunde ha i och täta med, kommer ju tyvärr inte ihåg vad det var.

    Ha en fortsatt bra helg!
    Kram Ullis

    SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails