14.10.08

Vårt "nya" vardagsrum o loppisfynd...

Hej ni glada. Hur e läget?
Själv mår jag prima, har ju varit ledig idag...eller ledig kan jag väl inte riktigt skriva, men jag har "jobbat med inredning hela dan" kan man väl säga...hi hi..och då känns det som att man är ledig =)
Tänkte visa er lite bilder från vardagsrummet som nu är klar. Lite små saker som inte hittat hem än, men snart så, och då kommer det mer helhetsbilder också. Här har jag tagit in min favoritfärg Röd. (Jag gillar alla färger, men rött finns alltid i nåt rum.) Och handknutna mattor kommer jag aldrig o göra mig av med. Ska köpa en till vårt -(snart färdiga)- sovrum också... ;)
Skrivbordet är från 1800 talets slut, och ägdes av en man som hette TorErik. Gården är döpt efter han ( Torgården ). Tyvärr blev den målad i en riktigt ful brun färg nån gång på 70 talet, så jag målade den vit. Bordskivan fick dock vara i originalskick för den var riktigt charmig.

Golvet lackade vi tre ggr med matt lack. Det måste vara lättstädat med fem i familjen och två hundar....

Det blir så varmt och hemtrevligt med tjocka mattor, och ull är så bra för det är smutsavvisande....Här hamnade min elefanttavla till slut. Den röda ljusslyktan köpte jag från Indiska för några år sedan....En favorit som jag inte lessnar på.....

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Inte nog med det. Jag har fått en utmärkelse. Jag blir så glad och lycklig.... =0)

Den här fick jag av goa Melinda, med den mysigaste butiken. Kika in till henne vetja . Tusen tack min vän.

http://migoalice.blogspot.com/

Den skickar jag vidare till alla er på min länklista..... inte kan jag välja bara några, för just nu får jag så mycket inspiration av er alla =) Så hämta hem den söta utmärkelsen.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Här ser ni helgens loppisfynd. Hittade två likadana och dem kostade 80 kr styck...Kanske lite färg och lite tyg på det hela....

Nu ska jag hänga upp gardiner...Ha det gott. Kram Pirre

18 kommentarer:

  1. heia,-
    så fine brune møbler du viser,- herlig nå som høsten er kommet!
    kram, magny~~~

    SvaraRadera
  2. Hallåjsan... Vilken fint skrivbord, vad roligt att veta historian bakom den. Dina silverljustakar skulla passa hemma hos mig med ;0) Visst är det placeringskortshållare du har på skrivbordet? Tja ledig är man det egenligen någonsin?? Man har alltid projekt på gång *ler* men det är kul också. Kram sari

    SvaraRadera
  3. Tack för utmärkelsen... Norpar gärna den med mig ;0)

    SvaraRadera
  4. Vad härligt det är och titta in hos dig Pirre, vad mycket vackert som händer hos dig, ser på din inredning att den påminnr mycket im min i möbler mattor och lite annat smått och gott, vi har samma bordslampor fast jag har dom med mörkröd skärm, älskar denna röda färg och den går igen i mattor, kuddar och tavlor, mera tack, bara njuter, kramis VIOLAN

    SvaraRadera
  5. väldigt fint bord! Snyggt att du sparade skivan som den är!

    Lycka till med stolarna :)

    SvaraRadera
  6. Hej stumpan.

    Vad vackert det blir överallt!
    Din fina elefanttavla gjorde sig väldigt bra där.

    Vet du, fick ett mail av Lise-Lott. Vi är heeeela 41 st som ska med på bloggträffen på söndag...gissa om det kommer att bli trångt i butikerna ;-).
    Vill du att vi hämtar upp dig hemma?

    Gå in på Kol & Rosor och läs om bloggträffen, om du nu redan inte har gjort det :-).
    Ha det så gott vännen så ses vi på söndag.

    Kraam
    Melinda

    SvaraRadera
  7. Hej!

    Det ser så hemtrevligt och mysigt ut på bilderna.
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  8. Nydelig Pirre. DEt skrivebordet er virkelig vakkert=9) Liker det veldig godt når bordplaten får være litt slitt gammel brun nyanser, sammen med hvitt understell. I LOVED IT=)

    Jeg lurer på om det ikke vil sitte igjen en del hundehår på mattene dine?

    Ønsker deg en ehrlig dag=) Klem Kerstin

    SvaraRadera
  9. Vad fint du gjort..och grattis till awarden! :)
    Stolarna kommer bli superfina!

    Ha en bra dag
    Kram Therese

    SvaraRadera
  10. Ojoj vad fint det blev! Jättesnyggt sidebord. Har för mig mamma har ett neongrönt i sitt garage ,kanske skulle man ta fram det...och måla om det förstås...

    Kram
    Kia

    SvaraRadera
  11. Hej Pirre,
    Så fint du gjort det - och du har helt rätt, rött ger en varm och ombonad känsla - jag är själv förtjust i rött som accentfärg till allt det vita. Fina stolar har du också fyndat. Tusen tack för din kommentar på min blogg och ha det så bra.
    Kramis/Marita

    SvaraRadera
  12. Så fint vardagsrum ni har. vilka härliga detaljer och din tavla gjorde sig hur bra som helst.
    Super vackert. 10 + av mig:)

    Tack för den fina kommentaren inne hos mig:)

    Kram Emma

    SvaraRadera
  13. oj fick nästan en kick här, guuu så vackert bord och så fina saker på mmm!
    kul att se din vackra matta, har span på bloggarna men ingen verkar ha mattor, älskar din mustiga vackra! vilket kap med stolarna och du grattis till utmärkelsen!

    varmkram lotten

    SvaraRadera
  14. Vilket mysigt hörn! Många fina saker rymdes med där. Och vilka mastodont stolar härunder... ser ju ut som kungatroner...:O)

    SvaraRadera
  15. Du verkar ju ha haft det jättertrevligt med all inredning.... vackra saker... o tavlan passade ju perfekt... fyndstolarna var också fina o det ska bli kul att få se dem färdiga... Kram Annika

    SvaraRadera
  16. Härliga bilder du visar - som vanligt!! Och karmstolarna älskar jag. Jag har också en sådan som vi kallar "kungastolen" Får visa den en dag. Snyggt det blev med det tyget, bra att veta när jag ska klä om min. Kram!

    SvaraRadera
  17. hej är här för första gången,har hittat dej å det är jag glad för! trevlig blogg, håller med dej ang mattorna visst blir det varmt å trivsamt.Ha det gott /lisbeth

    SvaraRadera
  18. Hej Pirre! Nu har vi bokat en resa till Sverige i november. Det blir troligen ett besök även på stugan i Gagnef. Är det långt till Galleri Hönshuset därifrån?
    Hälsningar, Päivi

    SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails