29.4.11

Pallkragar och stakar…

Vakna tidigt -kan inte sova-, äta lååång frukost, ut i trädgården, läsa ute, umgås med ungarna…så underbart att ha en och en halv vecka med att bara umgås med barnen, njuta av värmen, shopping, grilla…ja, så har det varit den senaste veckan! Helt underbar vecka har vi haft här på Torgården.

Imorgon kommer lillesyrran upp hit till Dalarna, me like! Det blir och grilla och sen är det dags att gå nedåt i byn till brasan =)

¤¤¤¤¤

Projekten fortsätter här hemma!

Först lite inredning…

Nya svarta ljusstakar –kan man inte ha för många av- till köket, som faktiskt snart är klar =)…Nu är kaklet på plats och det ska målas lite och fläkten ska på plats! Sen tror jag att dem här ljusstakarna ska stå på ett av dem öppna hyllor som ska upp också.

Golvet är nu målat en sista gång och jag kan erkänna att ett ljust golv är ett jobbigt golv =) Herregud vad allting syns!!! Det hade jag väl iofs räknat ut men jösses…få se hur länge vi orkar =)

 

pallkragar 017

…49kr / styck!!! Rusta gott folk =)

pallkragar 018pallkragar 019

Ljusstakarna passar bra ihop med lampan som hänger från taket och den svarta lampan som står i skåpet.

pallkragar 023

Somrigt med gamla emalj detaljer som ligger framme.

pallkragar 024

..och så lite utredning…

Idag var vi till handelsträdgården och handlade vita pelargoner och murgröna! Så vill jag ha det i lådorna som hänger vid förstukvisten.

Nu är det klart hur det ska se ut här i förstukvisten och balkongen som ska rivas…Förstukvisten ska det bli våran hall istället och balkongen ska bort helt och där ska vi bygga ut ett rum som blir ett tv/ spel/ mysrum till ungarna på övervåningen.

 

blomlådor 001blomlådor 002

Dem här korgarna har gjort sitt men dem får hänga med ett tag till. Storfavoriterna…hoppas att det finns o köpa nya likadana sen!

blomlådor 003

Här har ni ett till projekt jag har påbörjat! Jag målar pallkragar…Nu ska det bli enkelt att så och sköta om landet! Ääääntligen =)

Jag och tjejerna fyllde en odlingsbänk idag (två stycken pallar på varandra har vi) och det gick åt fyra stycken 50 liters säckar med jord, och så blandade vi ut det med ytterligare lite av “hemmagjord jord” från komposten och längst ner på botten la vi stenar för dräneringen och för att det ska bli lite luftigt åt rötterna…det går åt jord när dem ska fyllas =)

pallkragar 026

¤¤¤¤¤

Hoppas nån av er andra bloggare och trendsättare som har blivit bjudna till Stockholm på förhandsvisning och mingelkväll på stadsteatern kan åka dit. Själv åker jag till Stockholm på måndag och måste hem till kvällen, så det var ju typiskt!

Önskar er en härlig helg.

Kram Pirre…som inte hänger med alls på vad som händer i blogglandia just nu, men jag läser ikapp mig en regnig dag ;)

26.4.11

Vilken Påsk!

Hur har påsken varit? Här har vi haft det riktigt bra! Umgåtts, ätit, fikat och njutit av  värmen och ledigheten  som för övrigt fortsätter hela veckan ut för mig och barnen. Hääärligt!

Påskdukningen var enkel och gick i färgerna vitt och gult! Den här gången fick alla barnen ett eget bord att sitta vid, så dem kunde kladda med färgerna bäst dem ville och måla sina ägg över en pappersduk. Istället för påskägg så fick alla barnen ett paket och en påse med en massa gott att mumsa på.

påskdukning 2011 029påskdukning 2011 019

påskdukning 2011 027påskdukning 2011 024

 

En färggrann tårta mumsade vi i oss också efter middagen.

 

påskafton 2011 001

påskafton 2011 002

 

Min tvillingsyrra är så underbart pysslig av sig och hon hade gjort dem här fantastiska påsk dekorationerna som hon hade med sig när dem kom hit.

 

påskafton 2011 122påskafton 2011 120

påskafton 2011 125

Och så fick vi en Stjärnmagnolia av hela gänget som kom hit på påskmiddag som ska ut i trädgården. Spännande! Hoppas att den överlever =)

påskafton 2011 102

Ja, “så här” varmt är det och har varit den senaste tiden…imorgon skulle det dock regna lite och jag kan inget annat än bara dra en liten suck av lättnad, och tackar för lite friskare luft för nu har jag dragit igång storrensning i lillstugan inför det som komma skall.  Byloppis den 4 juni =) Men nu ska det inte bara rensas inför den utan det blir en riktigt rejäl rensning av hela huset! Så skönt det ska bli. 

Nu är jag i v. 28! Härligt att kunna använda sommarkläder under graviditetens tredje trimester, dem andra tre är ju födda vintertid =)

 

jag påsk 2011

Lite bilder utifrån kommer här…

ute 002ute 011

 

Grillen står alltid redo…som jag har längtat!

 

ute 012

Vårt staket skulle behöva en skvätt rengöring och lite färg, men jag tar det en annan gång…

ute 005

Dem kommer och blomma för fullt snart igen och en massa äpplen blir det.

ute 014

 

Dem vackra Björken hemma på gården njuter jag av =)

 

ute 009

God natt alla fina…

ute 007

…vi ses snart igen. Kram Pirre

21.4.11

Förberedelser

Ikväll ska det handlas mat inför helgen när det mesta av byggdammet är borta =) Inte hinner köket bli helt klar inte men det går att laga mat där i a.f . Kaklet ska upp och dem öppna hyllorna ska upp och så lite målningsarbete…sen så.  Några tråkiga byggbilder kommer här =) Fläkten hänger där nu provisoriskt inför helgen med skyddsplasten kvar o allt, men ska ner sen när det ska kaklas.

 

Elins dop 17 april 2011 383

Elins dop 17 april 2011 385Elins dop 17 april 2011 384

¤¤¤¤¤

Här inne i verandan ska jag duka långbord till på lördag. Ett till bord ska bäras in och sen ska vi njuta av en massa god mat och annat gott med våra långväga gäster =)

 

vaktelägg 008

 

Enkel dekoration på bordet.  Det behöver inte vara svårare än så här tycker jag =)

 

vaktelägg 002

vaktelägg 004

 

Minstingen har sått prydnadsgräs helgen till ära.

 

vaktelägg 006

vaktelägg 007

Vi får väl se vad jag hittar på för dukning i år. En annan påskdukning kan ni se här.

Med denna bild på mig o mina små från förra året, önskar jag er alla en riktigt Glad påsk =)

 

Kram Pirre

14.4.11

Den 4 juni blir det i år =)

Hej på dig

Jag går och drömmer om en lekstuga igen! Till dem andra tre byggdes det aldrig en lekstuga eftersom vi redan har så många hus på gården tyckte mannen, och det är väl iofs sant. Men nu har man chansen att förverkliga den drömmen igen, nu när man har en liten en som växer inuti en =) Vi får väl se… det är ju några år bort innan det blir aktuellt.

Jag grejade inne i det gamla hönshuset, mitt galleri Galleri Hönshuset (klicka) igår, och sommarkänslorna infann sig direkt. Utställningar, mys och fika där inne en regnig sommardag…längtar =)

Här inne finns det en hörna där tjejerna har lekt kök och myst under fikat. Under utställningarna så är det ett stilleben. En 3D tavla, som är populär. Många har kommenterat och skrattat igenkännande, när dem ser dem gamla sakerna, för jag och tjejerna har dammsugit loppisar när vi gjorde i ordning det lilla köket för många år sedan.

 

krattning april 2011 002

 

krattning april 2011 003

 

krattning april 2011 006krattning april 2011 005

 

krattning april 2011 007

 

krattning april 2011 031

 

Nu ska det dammsugas här inne och putsas fönster så vi får bort vinterns alla små hälsningar i form av spindelnät och döda flugor.

Stolarna är gamla från gården och dem användes nere i sommarköket i källaren där vi nu har våran tvättstuga/ hobbyrum. Jag gillar den gula färgen så dem får vara i originalfärg. Även trasmattorna är gamla från gården.

 

krattning april 2011 028

 

I somras så påbörjade jag ett litet målningsprojekt av gamla utemöbler. Den här stolen är nu “renoverad” och så målade jag den svart.

 

krattning april 2011 013krattning april 2011 011

 

Trasmattor och gula och vita möbler andas sommar =)

 

krattning april 2011 009

krattning april 2011 024krattning april 2011 027

Ska bli riktigt skönt när gräset blir grönare…

krattning april 2011 030

Mycket jobb har det blivit ute med krattning och annan städning, så det tar sig =)

 

krattning april 2011 046

 

En stolt Niike har tappat sin andra framtand…som hon har väntat! Nu går hon och drar i den andra hela tiden så den också ska bytas ut mot en riktig tand =)

 

krattning april 2011 049krattning april 2011 079

krattning april 2011 041krattning april 2011 050

 

Lillstugan i solsken. Jag anordnar byloppis här i byn varje år och i år blir det den 4 Juni igen. Två av mina syrror kommer upp och ska ha med sig en massa roligt till försäljning, och det är här inne i lillstugan som jag har loppis. Förra året var det 16 gårdar som öppnade sina portar och deltog =) Varmt välkomna då!

 

krattning april 2011 064

 

Körsbärsträdets knoppar längtar jag alltid till. Den blommar så fint det här trädet.

 

krattning april 2011 084

 

 krattning april 2011 088krattning april 2011 087

Önskar dig en massa solsken och glada skratt.

Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails