13.10.11

Må-bra-dos!

När man blir äldre så lär man sig vad som är viktigt här i livet har jag märkt! Det är så skönt och närma sig fyrtio tycker jag. Jag har alltid trott -och tror fortfarande- att när jag är runt fyrtio så är mitt liv som bäst! Jag är 36 år och kan med stolthet säga att jag lever ett underbart liv och jag är så stolt över mina fyra barn… vilken förälder är inte det säg? =) Jag har lärt mig att vara stolt över mig själv, att jag kan om jag vill, jag lägger inte ner en massa energi på onödiga ting utan kan lätt sålla bort energislukare och saker som är “småsaker” och därmed också leva ett mycket mer harmoniskt liv med mig själv och min familj. Jag vågar stå för vad jag tycker och är inte rädd för o säga det, jag vågar lägga mig i om nån annan far illa…  jag står inte bara där och glor.

lilla stolen 005

Ja, det är mycket som man ska lära sig här i livet och det finns mycket kvar att lära, men oj vad jag njuter av nuet. Det är en av dom viktigaste sakerna jag har kommit fram till… att njuta av nuet. Jag kan lämna tvätt-högen en hel dag om jag vill, det gör inget om jag struntar i den just idag… om inte mannen tar hand om den, ja då finns den där till mig att ta hand om nån annan dag.

lilla stolen 006

Att ta hand om sig är viktigt både när det gäller det själsliga och det kroppsliga. Att se till att man har tid för sina intressen är så viktigt tycker jag. Mannen har sin jakt och sin crossåkning och så har vi våra gemensamma intressen. Jag gillar att träna, måla tavlor, sy, trädgården och så det här med inredning som jag lägger ner så mycket tid på.

lilla stolen 009

Möblera om hemma, fota, stillebens, planera nästa projekt osv… ja, ni vet vad jag menar. Att åka på loppis och inredningsbutiker och hitta fina saker hör ju till och nu har jag gjort det igen, och jag fick en rejäl må-bra-dos av det gamla fyndet som fanns i en butik. Det handlar om en så enkel grej som en liten barnstol! Livet behöver inte vara mer avancerat än så, och jag tyckte den skulle passa till Lisa sen när hon kan sitta.

lilla stolen 008

Nu står den där i verandan som ett fint stilleben tillsammans med mina gamla näbbskor, och väntar på att nån, som är liten nog, kan sätta sig ner och filosofera en stund. 

Den här stolen är nog ett fynd som jag kommer att gilla lika mycket som den här ljusstaken som jag hittade på loppis för många år sedan.

lilla stolen 002

Den här helgen bjuder på en massa roligt! Bl.a så ska vi till Stockholm och Hus & villa-mässan och sen ska vi hälsa på min familj. Äntligen får jag gosa med dem =)

Ha en underbar start på helgen. Kram Pirre

2 kommentarer:

 1. Härliga tankar Pirre, du verkar må så bra!! Sådär känner jag också, att det är skönt att vara vuxen- att våga säga nej, att våga göra det man vill, våga ifrågasätta, våga välja...

  Livet är underbart, inte sant??

  SvaraRadera
 2. Vad härligt, att känna så! Och det är samma för mig, helt säkert så har det med åldern att göra!! Man tar till vara på det viktiga i livet på ett helt annat sätt och det är underbart.

  Hoppas helgen varit mysig.
  Ha en toppenfin vecka.
  Kram Johanna

  SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails