29.4.11

Pallkragar och stakar…

Vakna tidigt -kan inte sova-, äta lååång frukost, ut i trädgården, läsa ute, umgås med ungarna…så underbart att ha en och en halv vecka med att bara umgås med barnen, njuta av värmen, shopping, grilla…ja, så har det varit den senaste veckan! Helt underbar vecka har vi haft här på Torgården.

Imorgon kommer lillesyrran upp hit till Dalarna, me like! Det blir och grilla och sen är det dags att gå nedåt i byn till brasan =)

¤¤¤¤¤

Projekten fortsätter här hemma!

Först lite inredning…

Nya svarta ljusstakar –kan man inte ha för många av- till köket, som faktiskt snart är klar =)…Nu är kaklet på plats och det ska målas lite och fläkten ska på plats! Sen tror jag att dem här ljusstakarna ska stå på ett av dem öppna hyllor som ska upp också.

Golvet är nu målat en sista gång och jag kan erkänna att ett ljust golv är ett jobbigt golv =) Herregud vad allting syns!!! Det hade jag väl iofs räknat ut men jösses…få se hur länge vi orkar =)

 

pallkragar 017

…49kr / styck!!! Rusta gott folk =)

pallkragar 018pallkragar 019

Ljusstakarna passar bra ihop med lampan som hänger från taket och den svarta lampan som står i skåpet.

pallkragar 023

Somrigt med gamla emalj detaljer som ligger framme.

pallkragar 024

..och så lite utredning…

Idag var vi till handelsträdgården och handlade vita pelargoner och murgröna! Så vill jag ha det i lådorna som hänger vid förstukvisten.

Nu är det klart hur det ska se ut här i förstukvisten och balkongen som ska rivas…Förstukvisten ska det bli våran hall istället och balkongen ska bort helt och där ska vi bygga ut ett rum som blir ett tv/ spel/ mysrum till ungarna på övervåningen.

 

blomlådor 001blomlådor 002

Dem här korgarna har gjort sitt men dem får hänga med ett tag till. Storfavoriterna…hoppas att det finns o köpa nya likadana sen!

blomlådor 003

Här har ni ett till projekt jag har påbörjat! Jag målar pallkragar…Nu ska det bli enkelt att så och sköta om landet! Ääääntligen =)

Jag och tjejerna fyllde en odlingsbänk idag (två stycken pallar på varandra har vi) och det gick åt fyra stycken 50 liters säckar med jord, och så blandade vi ut det med ytterligare lite av “hemmagjord jord” från komposten och längst ner på botten la vi stenar för dräneringen och för att det ska bli lite luftigt åt rötterna…det går åt jord när dem ska fyllas =)

pallkragar 026

¤¤¤¤¤

Hoppas nån av er andra bloggare och trendsättare som har blivit bjudna till Stockholm på förhandsvisning och mingelkväll på stadsteatern kan åka dit. Själv åker jag till Stockholm på måndag och måste hem till kvällen, så det var ju typiskt!

Önskar er en härlig helg.

Kram Pirre…som inte hänger med alls på vad som händer i blogglandia just nu, men jag läser ikapp mig en regnig dag ;)

4 kommentarer:

  1. Halloj på dig! Fint är det med det ljusa golvet men men... Ja vi har ju också ljusa golv men breda springor så allt ramlar ner mellan dem ;)Enkelt o bra.
    Tänk om man hade kunnat åka till teatern, jag fick en inbjudan, men allt för sent. Hann inte fixa det.

    SvaraRadera
  2. Hej, jag kikar in vanlig ordning ;)
    Så fint det blir hos er, och tack för tipset på ljusstakarna! Gillar svarta rejäla såna!!

    Och fint med blomlådor o pallkragar, har oxå odlat i mina röda lådor =)

    Hoppas ni har en trevlig valborg.
    Kramar Johanna

    SvaraRadera
  3. Vad snyggt det blir i ert kök! :) Ska bli spännande att följa nästa projekt också ;) Jag har också röda odlingslådor hemma, några salladshuvuden har faktiskt börjat kika upp ur jorden, kul! Trevlig fortsättning på dagen!

    SvaraRadera
  4. Fick tips om din blogg av en kompis (kamomilla), och har njutit av att läsa dina inlägg och se på dina fina bilder! Vilken inspirerande blogg du har, den vill jag helt klart följa!

    SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails