19.4.10

Håll tummarna nu!

Ute i trädgården börjar det bli riktigt rent från allt skräp nu och det känns heeeelt ok =) Det har krattats så det stod härliga till och nya kompost högar är klara. Dem gamla högarna får ligga ytterligare i ett år innan jag ska använda jorden. Jag har syresatt högarna så nu kan dem gotta sig ett tag till...
¤¤¤¤¤

Det har diskuterats på jobbet en hel del ang en simskoleklass. Vi har en otroligt bra simskola och vårt mål är att alla barn lär sig att simma, livrädda, inblås, bad vett, båt vett och is vett. Nu har en lärare till en klass helt plötsligt bestämt sig för att barnen i hennes klass inte ska få gå klart simskolan, för hon menar på att dem missar så mycket i skolan, vilket dem absolut inte kan göra eftersom det handlar om så få tillfällen som är kvar nu innan sommarlovet. Vi har försökt att gå tillmötes hennes önskemål och "pressa ihop" lektionerna, men det går inte ihop p.ga av att det är så få veckor kvar. Vi kan alltså inte godkänna dem här barnen i den klassen men hon säger att "hon tar på sig det".... med andra ord.... om barnen drunknar så tar hon på sig det ???? eller om barnen inte kunde livrädda sin kompis för att hon/ han inte hann lära sig det???...Då tar hon på sig det eller?????

Ja, jag och mina kollegor är flyförbannade rent ut sagt. Vi kan inte tvinga skolan heller, och jag är nyfiken...Vet föräldrarna om detta? Vad säger dem isf?
Är man inte rädd om simskolan så slutar det med att kommunen tar bort den och då får ni föräldrar ta er till badhuset och lära era barn att simma. Vad tycker ni om det? Är det inte ganska lyxigt att få simskolan via skolan? och veta att mitt barn får lära sig att simma och vet vad förlängda armen är, och att dem får lära sig vad dem ska göra om tex mamma eller pappa hamnar i isvak?

Fy vad jag är less på IQ befriade människor...Vi får väl se hur denna berättelse slutar....
Så, nu fick jag spy ur mig det också =)...

¤¤¤¤¤

I köket har jag ställt fram en ny almanacka och en kom-ihåg-tavla med bokstäver som magneter...på tal om nåt mycket roligare =)

Om du klickar här, så ser du från vilken underbar ny tidning dem här bilderna kommer ifrån =)


Ha det gott, och snälla håll tummarna så vi kommer iväg till Spanien på fredag...

Kram Pirre

11 kommentarer:

 1. Christin19/4/10

  Hejsvejs! Hoppas ni kommer iväg på er efterlängtade resa till solen!!! Jag har nyss kommit hem från stugan. Det var såååå härligt att äntligen få komma dit igen. Vi sov första natten igår där. 3 pers i en 120-säng...mysigt :-)

  Kram fr Christin

  SvaraRadera
 2. Ooooh Kan känna din vrede ända hit.... Och jag skulle känna EXAKT likadant!!!!
  Förstår hon inte att hon tar bort det som är viktigt här i livet?!!
  Det som barnen lär sig hos er tar dom ju med sig under hela resans gång..

  Ja, hoppas verkligen att kärringen tar sitt förnuft till fånga. Eller åtminsonne skolan!

  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Men herrejisses, det verkar ju inte klokt! Jag undrar om denna lärare kan fatta det beslutet själv. Det brukar väl vara så att skolan har avtal med den förvaltning som ansvarar för simundervisning om x antal lektioner som de dessutom betalar för. Att kommuner värnar om och ser till att barn får bra undervisning är jätteviktigt och något som skolan absolut ska vara rädda om.
  Fy tusan vad arg jag blir!
  Eleverna borde ju vara upprörda över detta. De får ju inte genomföra den simundervisning som de faktiskt har rätt till.

  Nyfiken att höra fortsättning,
  / Cecilia

  SvaraRadera
 4. Hej! Vad fantastiskt att ni har så bra simskola. Jag jobbar som idrottslärare och jag får kämpa hårt för att de eleverna som inte kan simma får en vettig simundervisning. Har inte rektorn något att säga till om? Typ "nu är det simskola som gäller så det är bara att pallra sig dit" ;)
  Hoppas det löser sig och att du kommer iväg till spanien! Ha en fin dag! Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Ps! Hoppas verkligen att ni kommer iväg på er semester...
  Men det verkar som att det börjar lugna ner sig.

  Kram, kram

  SvaraRadera
 6. Hallå Pirre, Jag tycker ni ska ta kontakt med föräldrarna, alltså , vet inte de att deras barn går simskola och att de ska bli godkända? Blir de inte det måste de ju undra varför? Det är väl en stilig lyx att barnen kan lära sig simma på skoltid men jag tror knappst det tar så mycket av skoltiden så att det skulle ta skada! De har således inte gymnatstik o fria ämnen el likn på schemat då heller, detta är ju f-n så mycket viktigare!!! Det är ju både motion, en viktig social bit, liv el död, respekt , vett o etikett i ett o samma skal! Mycket är sjukt numera och vissa människor ocksså... jag hade aldrig vågat säga så om jag varit den lärare, tänk OM det händer ngn av hennes elever nåt denna sommar! Oj, oj att leva med det....

  Oja, de tiddningen, den nya är bara så fin, jag älskar den och jag förstår att den faller dig i smaken med, färg och stil i ett!

  Ursnygga kontors o pysselhörnor du har med vackra möbler, tapeter o detaljer.

  Lycka till med jobbet o stå på er! Mari.

  SvaraRadera
 7. Hej
  Men hur kan man neka barn att få gå simskolan, det verkar inte klokt. Och får man som lärare göra sånt, det trodde jag inte.
  Fin blogg, i alla fall, jag sparar den i min egen nyöppnade blogg.
  Maria

  SvaraRadera
 8. Alla lärare är ju inte "riktiga" lärare ( och då pratar jag inte om obehöriga lärare) hon kan inte bestämma det bara sådär och det handlar inte om att det går bort timmar, det handlar om att hon/han inte orkar... Har jobbat inom skolan hela mitt liv och vet mycket väl vad jag pratar om... Vissa lärare är inte riktiga lärare så e det bara, så ge för guds skull inte upp, barnen behöver er nu så de får det de ska ha... SIMSKOLA !!!

  Snygga bilder förresten... : )

  SvaraRadera
 9. Nä men.. Ibland är ju verkliga saker i livet viktigare än böckerna och det är blir ju bara så fel!!

  SvaraRadera
 10. Klart ungarna ska gå klart simskolan, erfarenhet som de bär med sig hela livet och som kan rädda andras.

  SvaraRadera
 11. Vi i Säter kan verkligen sträcka på oss för en toppen simskola, som alla elever få gå i. Det är inte alla barn förunnat att få det.
  Det kallas Livskunskap!
  Som förälder till 3 barn så vet jag att få dem att träna simning när man var i badhuset var inte lätt. Det är tack vare simskolan som de simmar.
  Undrar vem kollegan kan vara..........

  SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails