16.5.12

Torgården då och nu.

Hej på dig. Hoppas allt är bra!

Här har trädgården varit i fokus när det har regnat, och mycket är gjort! Tog tag i större blommor och buskar och delade på dem så nu fick jag ännu fler blommor att plantera ut och det blir kul och få se hur dem tar sig!

Kantningen av grusgångarna är kvar… tur det är mannens jobb det där! Resten fixar jag ;)

Har ni tänkt på hur mycket jobb man lägger ner egentligen på sitt hus/ lägenhet/ stuga/ trädgård, speciellt om man har det som sitt stora intresse? Jag tror man blir lite hemmablind ibland och det är bra och blicka tillbaka och se vad man har gjort, för det blir en hel del gjort. Jag ska även försöka hitta bilder på hur trädgården såg ut för tolv år sen innan vi tog tag i den och gjorde –eller påbörjade jobbet- till den trädgård så som vi vill ha den.

Så här såg huset ut år 2000. Charmigt hus med Syrenträdet kvar intill väggen, men med bla. ett tak som måste bytas. Min man står uppe på taket och byter tegelpannor…

gamla huset 005

Och här några bilder från 2010 och hur det ser ut idag! Allt det tråkiga och det som kostar mest är gjort så det är vi glada för! Värmepannan åkte och istället har vi nu grävt ner slingor för jordvärme! Lyxigt och slippa elda morgon och kväll =)

Taket är bytt, grunden och dränering fixat! Vi har även byggt en veranda –värt vartenda öre =) Källarplan är helt omgjord! Från att vara pannrum, vedrum, förråd, gammalt sommarkök mm, har vi nu tvättstuga, bastu toa dusch, relax, rum till jordvärmepumpen och mannens klädförråd (till oljiga arbetskläder, jaktkläder mm…)

trädgården maj -10 001

Förstukvisten och balkongen har vi gjort om. Så här såg det ut år 2000.Vi var bl.a. tvungna att lyfta lite på hela förstun eftersom den hade sjunkit så mycket på ”trapp sidan”. En provisorisk lösning…

gamla huset 004

Bilder från 2010!

trädgården maj -10 001 (2)

loppis och höstträdgård 038

vår i trädgården 056

Sommar 2011, när det blommar som bäst! Fy sjutton rent ut sagt vad vi har grävt i denna trädgård =)

ny qvilt 034

Men som ni vet blir man ju aldrig klar med ett hus, så vi är ju inte klara med det som vi vill göra, men vi stressar inte heller! Det får ta den tid det tar helt enkelt, men jösses vad mycket vi har gjort ändå! Mycket stolt måste jag säga över vårt arbete tillsammans. Kul att man lyckas hitta en livspartner där båda strävar efter samma mål med hemmet och familjelivet och får det hela att gå ihop!

Till sist en bild på våra tjejer –sonen är inte med på bild- som var finklädda i söndags, när vi var på dop.

Edvin Konrads dop 13.5.2012 071

Ha det gott. Kram Pirre

2 kommentarer:

 1. Har inte hunnit läsa men nu tog jag tid och läste ikapp. Härliga bilder och ojoj så fin familj du har!!

  tack för att du ändrade texten, nu är det mycket lättare att läsa .
  ha det bra!
  Kamomilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket underbart hus du har. Visst är det så att man blir aldrig klar utan hittar bara mer saker att fixa till, både ute och inne!
   Jättefina flickor<3
   kram

   Radera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails