20.2.12

Ett nytt barnrum!

Att bli något så där klar med ett rum där det ska tapetseras är ju kanon! Niikes (åtta åringens) rum, är nu så gott som ny, och hon är helnöjd. Det skulle vara svart och vitt med lite blått och rött och det blå ska vara jeanstyg…. Hon ville ha ett rum som stora tjejer har dvs. en fåtölj och ett litet bord bredvid!.. Hon hade funderat på det där ett tag tror jag =)

niikes nya rum 1 009

Gardinerna släpper in en hel del ljus och jag är så nöjd över det, för jag ville inte ha vita gardiner vilket oftast är nödvändigt om man vill ha ljust i rummet trots gardiner… Färgen är lite knepig ser jag på bild! Dem är finare i verkligheten tycker jag =)

niikes nya rum 1 017

Tapeten valde Niike själv och bordet och stolen hade hon i rummet förut också. Griffeltavlan gjorde jag för några dagar sen. Ramen (och en tavla däri) är ett loppisfynd för hundra riksdaler! Lidéns Möbler har fina kuddar till stolar och den här i mörk jeanstyg passar bra här inne!

niikes nya rum 1 010niikes nya rum 1 011

Tavelhyllor från Rusta. Likadan finns på Ikea!

niikes nya rum 1 012niikes nya rum 1 013

Och om vi vänder på oss så ser vi det här!

Lampan från Ellos är av rotting som är spraymålad lite lätt. I ett gammalt kök finns det en massa dörrar så det är svårt och möblera här inne. Men det går… =) Dörren till vänster är kattvind, dörren bredvid är ett gammalt skafferi som så småningom ska bli ett hobbyrum och dörren till höger är in till tioåringen (Det finns en till dörr in till det rummet som tioåringen hellre använder…) Plastmattan är från Indiska och så har jag gjort i ordning ett litet bord till Niike där hon kan ha sina hår och “sminkgrejer”! Nagellack är ju så kul =)

niikes nya rum 1 018

Fåtöljen har jag haft länge och nu slipade jag och Niike den så den blev trären. Jag klädde om den med ett  ljust, ganska kraftigt bomullstyg! Dem söta jenskuddarna valde Niike från Lidéns möbler.

niikes nya rum 1 019niikes nya rum 1 020

Bordet bredvid gjorde jag förra året! Spraymålade benet svart (loppisfynd och vad den har använts till före vet jag inte) och limmade fast ett stort fat från Indiska.

niikes nya rum 1 022niikes nya rum 1 023

Nu ska hon välja vilka gosedjur och leksaker som ska in i rummet igen och vad som ska i kartonger upp till vinden, som lillesyrran kan ha sen.

Mera bilder en annan dag. Kram Pirre

6 kommentarer:

 1. Vilket fint rum!
  Kan tro att hon känner sig som en stor tjej där...
  Det är ju roligt att sortera också när man gjort så rejäla förändringar!

  Rummet ser såå stort ut, härligt att få ett sånt rum!

  Må så gott!
  KRAM!

  SvaraRadera
 2. Ojojoj, vilket drömrum! Jättefint och det är nog ingen tvekan om att hon trivs där..

  SvaraRadera
 3. Verkligen jättesnyggt!
  Min dotter är snart elva och hon börjar nu (äntligen, tycker mamman ;) intressera sig lite mera över inredning i rummet. Hon fick en ny garderob i helgen, men det är mycket kvar att göra om i hennes rum.

  Kanske ska visa dom här bilderna som inspiration åt henne ;)
  Tack för titten i ditt rum Niike!
  kram, Ann-Christine

  SvaraRadera
 4. Åh så fint! Jag blir så inspirerad av allt du gör själv, underbart kul :)

  SvaraRadera
 5. Supersnyggt! Barn blir stora så fort nu för tiden. När jag var 8 år fick jag välja tapet i mitt rum och jag valde en som var översållad med rosa rosetter, dessutom med två border som var rosett-prydda de med. Huuu vad hemskt!
  det här var mycket mera smakfullt ;)

  kram Caroline

  SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails