10.11.09

Lillstugan...

Hej, allt väl denna gråa dag? Dimmigt och alldeles, alldeles grått är det här på Torgården...Men jag har ändå inte tid och vara ute och greja idag, så det var väl detsamma egentligen. Den här veckan jobbar jag bara kväll så dagarna går åt till att greja i lillstugan...Mitt blivande kontor och till annat smått och gott! Har burit ut en hel del skräp som ska slängas och än finns det mycket kvar. Vi har ju haft lillstugan som vårt förråd bl.a, så det har varit mycket grejer här inne, men nu börjar jag se resultat =)

Lillstugan är så gammal så ingen vet egenligen när den byggdes. Förhoppningsvis är det nån som har ristat in nåt årtal i nån planka som vi hittar på sen...

På 70talet blev det renoverat här inne. Håll tillgodo men denna färgchock =) I förstukvisten så är det pastelliga färger som gäller...Synd att det är så himla slitet =)




Dem gamla trösklarna är så fina, och är man lång får man huka sig lite för och komma in här i köket.



Fina tak är det inne i rummena, och listerna är fina.



En liten del av köket. Några liter vit färg blir bra här inne =)



För några år sen så rev vi bort den gamla plastmattan och fram kom det här fina trägolvet. Vilken underbar överraskning det var och se golvet =)



Inne i sovrummet, mitt blivande kontor, finns det en gammal kakelugn som vi hoppas går att fixa till så jag kan elda i den. Vi får ta hit nån som kan titta på den och kanske renovera den.



Gamla möbler....



Vad tycker ni om tapeten? =))) Nostalgi....Den vita,tyvärr alldeles trasiga, kannan har stått här inne länge...



Gamla hängare finns lite överallt...Bredvid kakelugnen finns trappan upp till vinden. När man går upp till vinden så får man en viss känsla av lugn men också en kuslig känsla. Det luktar gamla saker och det är ganska mörkt där inne. Vinden är fylld med gamla grejer så som kläder från förr, en gammal barnvagn, gamla spinnrock, gamla madrasser av halm, trasiga fönster, ja en hel del annat också.......och så blåser det rätt igenom väggarna eftersom det är oisolerat.

Igår skulle jag upp och lämna lite mer grejer upp dit, men när jag stod vid dörren upp till vinden och skulle öppna den, så var det nånting som lät där uppe....Nånting som ramlade ner...Mannen sa att det har väl sprungit upp nån katt dit medans dörrarna har stått på vid gavel hela dan...nej, jag gick inte upp dit, för det lät högt och det var inte vinden....snacka om och skrämma upp sig själv =)))) Jag ska göra ett nytt fösök idag =))))



¤¤¤¤¤

När man rensar så hittar man grejer som man har glömt bort att man hade! Dem här böckerna är några av dem sakerna. Glad över fyndet dammade jag av dem, och ställde dem på hyllan ovanför sovrumsfönstret, som går ut till verandan.
Vissa av dem är gamla biblioteksböcker. Mannen morfar jobbade på ett gammalt bibliotek förr i tiden, när den fortfarande fanns här i byn.















¤¤¤¤¤

Ha en bra fortsättning på veckan. Kram Pirre

14 kommentarer:

  1. Hej! Nu sitter jag här å väntar på att få se resultatet redan! Oj, så så spännande! Det brukar ju bli så fint! Ha det gött!

    SvaraRadera
  2. Men du så himla spännande och roligt att få tag i en sån här grej. Även om det är mycket jobb så har ni ju enormt med potential där. Ojojoj säger jag bara.

    Alla fina tak,golv och lister.

    Kakelugnen...mmm!

    Den där vinden med alla grejer. Har ni gått igenom den? Den kan ju vara rena rama skattkistan.

    Nu ser jag fram emot fortsättningen :)

    Kram Viveka

    SvaraRadera
  3. Oj vilken gömma!! Så himla vackert Ni bor!

    SvaraRadera
  4. Vilken skattgömma ni har där i stugan. Så fint det kommer att bli, den har ju sannerligen potential som heter duga. Underbart m kakelugn. Det är nåt jag aldrig kommer att få njuta av hemma hos mig så jag får trösta mig m andras.
    Lycka till uppe på vinden, spöket är säkert snällt och tycker det är bra att de gamla sakerna kommer till användning igen.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  5. Tänk att ha allt detta på nära håll. Det kommer att bli ett alldeles underbart kontor när du får fixat till det.
    Så många fina bilder du visar.
    Vad beträffar spökena så är de säkert snälla, de är säkert nyfikma att se vad du tänker göra.....
    Kram
    Marita i Heestrand

    SvaraRadera
  6. Hejsan!
    Oj så fint det kommer att bli där, faktiskt så tycker jag att det är fint nu redan, som det är. Jag gillar ju när det gamla är kvar. Och vad spännande när det ligger en massa gamla saker som man ännu inte riktigt upptäckt!! Vad roligt!

    Ha en trevlig kväll!

    SvaraRadera
  7. Vi är omgärdade av gammal nostalgi du och jag...underbara bilder från en svunnen tid...är helt övertygad om att vi aldrig är ensamma...detta har jag oxå känt av i den gamla gården, men det oroar mig inte..ha en skön kväll, KRAM

    SvaraRadera
  8. Ni har ju en hel del att uppttäcka där! En spännande tidsresa!!!

    SvaraRadera
  9. Hej! Vad kul att Du visar alla dessa fina bilder! Sånt tycker jag är jättekul! Kan se framför mig hur mysigt Du kommer ha där! Hoppas Ni får ordning på kakelugnen, då blir nog ditt lilla spöke vänligt inställd om han/hon slipper frysa hi hi...Jag har hört att de visar sig bara för personer som "klarar" av det:o) Jag tror på andarna...
    Kramar till Dig!! Malin

    SvaraRadera
  10. men guuuuuu vilket vackert ställe, med din hand kommer det att bli ljuuuuuvligt!

    varmkram lotten

    SvaraRadera
  11. Vilken härlig lillstuga ni verkar ha! Kakelugnen är hur vacker som helst! :-)

    Kramar
    Beatrice

    SvaraRadera
  12. Vilka skatter det verkar finnas på er gård. Önskar jag hade en massa små hus på tomten.
    Kan tänka mej att det blir superfint med lite vitfärg, älskar stilen på det gamla köket.

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  13. Vilken helt underbar Lillstuga du har där!!! Strunt samma att det är orange kölsluckor, här finns det ju superpotetial!!! Så snygg kakelugn och vilka underbar grön färg på dörren där! De bruna dörrarna och den vita skavda väggen och den turkosa hyllan med krokar, så jäkla fint!!! Mari.

    SvaraRadera
  14. Anonym12/11/09

    pirre skicka bilderna du tog med din coola kamera, när jag fyllde år!
    Kram jenna

    jennamaikkunensalmela@hotmail.com

    SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails