26.11.09

För våra gäster.

Hej. Hur står det till denna, för en gångs skull ganska så klara, torsdag morgon?

Har lämnat av barnen på skolan och det värker fortfarande lite i deras små armar. Dem fick influensa sprutan igår. skönt och få ha det gjort. Min och mannens tur på måndag. Hoppas bara att man håller sig frisk efter den =)

Här har det varit lite upp och ner dem senaste veckorna. Jag har inte fått mycket vettigt gjort, eller det som jag hade planerat har inte riktigt blivit av. Sonen min ska troligtvis byta skola. Vi har länge funderat på det, men hoppats på att det inte behöver ske...men men. Det är pga av flera anledningar men vi har kommit fram till att det blir nog bäst så. Dem är bara några styckna kvar i den klassen så han tycker att det ska bli kul med en stor klass =) Men som sagt var, inte helt klart än, så vi får se efter mötet idag....Men helt nattsvart är det ju inte för vi har ju två barn kvar i skolan och där funkar det ju =)

¤¤¤¤¤

Igår var jag på  några möten och sen tog jag lunchrast ute på stan och shoppade kläder och skor till mig, och det var på tiden...Hann även med några julklappar. Ska på årets första julmiddag nu på fredag med mannen och då är det alltid kul med lite nytt. Men det blir tidig hemgång för jag ska upp klockan sex på lördan och jobba. Det tråkiga är att det blir ganska många julmiddagar för mig innan jul, så jag brukar inte ta av allting som bjuds, för annars blir det fööör mycket av det goda =)...om det nu kan bli det...Det jag har lessnat på är skinkan! Det är sällan en skinkbit hamnar på min tallrik. Men desto mer lax, oh vad gott...

Igår kväll blev det städning i köket och i gästtoaletten. Pyntat var det här! Och lite grönt är ju en självklarhet även i en gässtoalett =)





Den tunga gjutjärnsspegeln köpte jag för många år sen från en antikaffär.



Snäckorna plockade jag och tjejerna från en strand i Danmark.



Dem här två tavlorna pysslade jag ihop för länge sen... Minnen från gården...Gamla etiketter, knappar, tapetbitar mm.







Spegeln är från Ikea, köpt för mååånga år sedan, men när vi gjorde i ordning här så tyckte jag att vi kaklar in den i väggen här inne istället, och jag e nöjd....









¤¤¤¤¤

I hallen har jag ställt ett litet växthus i skåpet, med mossa och en ljusslinga i...ger en mysig belysning









¤¤¤¤¤

Önskar er alla en riktigt härlig fortsättning på denna vecka. Jag ska bli flitigare på att besöka er sen när allting faller på plats =)



...pssst.... Julklappstips ...klicka...

Kram Pirre



17 kommentarer:

  1. Vilken fin blogg du har! Gillar verkligen gjutjärns spegeln, så annorlunda och snygg.

    / Josefine- At home

    SvaraRadera
  2. Halloj där :-)
    Ingen skinka ?!!!!!! Det är det ENDA jag äter under jul :-). Skinka och jansson med rödbetssallad, sen är Erika nöjd *ler*.

    Fisk kommer aldrig in i min mun!
    Eller ja......Tors gratäng gömt med knäckebröd i munnen kan gå ner men känner jag fisk lukt dööööör jag *fniss*.


    Allt som är nyttigt går inte hem hos mig. Antingen gillar jag det inte eller så är jag allergisk..

    Då är det inte annat att göra än att forstätta äta pizza eller hur ?! *Hi hiiii*

    Ha det gott med ditt fina hem!
    Kramen Erika

    SvaraRadera
  3. Hejsan!
    Vilken fin idé att göra de där tavlorna av saker från gården! Och måste säga att bedrummet ser ut att vara jättevackert. Hundarna sitter så fint i soffan på det tidigare inlägget. Mina tre labbar har börjat släppa päls något oerhört.."jättekul" till jul! :)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  4. Härliga tavlor du pysslat!! Mina barn har fått vaccinet idag, och klagar också på värk i armen... Och hoppas verkligen ingen smitta kommer nu på två veckor.
    Ha en skön lillajul! Kram Mia

    SvaraRadera
  5. Det låter som att du haft en härlig dag! Jag tycker du gjorde rätt i att shoppa något fint till dig själv! Jag tycker att det lätt blir att man bara handlar till barnen :-).

    Det där med skinka på julbordet kan jag mycket väl förstå! Det är flera år sedan för mig också som jag åt skinka. När jag var yngre tyckte jag jättemycket om det, men nu känns det bara BLÄÄ. Lax är som sagt mycket godare, men det godaste av allt är Ris a´la Malta!!! :-)

    Vilken underbar gästtoalett ni har! Hur fin som helst! Och du har så mycket vackert därinne också, den svarta spegeln och dina vackra tavlor skulle jag gärna lägga beslag på ;-).

    Du är så duktig på att "få till det" :-).

    Kramis
    Beatrice

    SvaraRadera
  6. Så fint hos dig, Pirre!! Vilken mysig gästtoalett! Och tavlorna, vilken rolig idè!! Hoppas att allt blir bra för sonen:o)
    Kram Malin

    SvaraRadera
  7. Hej! Måste säga att jag tycker att du "får till det" så himla mysigt överallt! Alltid nya fina saker att upptäcka hos dig!
    Sen blev jag oxå väldigt nyfiken på ditt sällskap om dagarna, den där Ville...kan du inte berätta mer?! Ha det bra!

    SvaraRadera
  8. Mysigt! Det säger jag bara, det är så fint hos dig..

    SvaraRadera
  9. Ett LEVANDE hem! Verkligen! Tusen Tack för titt, och du armbanden - FINT!...

    SvaraRadera
  10. Hej Pirre, skulle just kika in till dig när jag såg du skrivit hos mej med: ) Fina och inspirerande inlägg som vanligt, vilken toalett, den skulle jag aldrig komma ut i från! Så vackert med hyacinterna i den där silvermuggarna, mycket fint! Och så vackra adventsljusstakar av alla de slag i inläget under!! Nu ska jag kika in dina julklapptips!! Ha en bra adventshelg i myshuset! Mari.

    SvaraRadera
  11. Fin blogg! Finns inget bättre när man är hemma hos andra och måste på toa..... och hittar en mysig och ombonad gästtoalett!

    Kram Torparfrun

    SvaraRadera
  12. Vilket härligt inlägg jag fått njutit utav, mkt att läsa och vila ögonen på...jag som har nu hur mkt tid som helst, ha en skön adventshelg med de dina, kram

    SvaraRadera
  13. Underbart me lilla växthuset!!!

    SvaraRadera
  14. Hej Pirre. Vad det händer saker hos dig & runt dig. Hoppas det går bra för grabben din.
    Vad snyggt ni har på toan, gillar absolut spegeln.
    Önskar dig en fin & mysig advent.

    Många kramar /madelene

    måste kolla julklappstips.....NU!

    SvaraRadera
  15. Hej Vännen,
    Här har det varit ömma armar, alla pojkar i huset har tagit sprutan och blev liggandes en kväll med super hög feber och ont i huvudet. Men på morgonen var dom friska igen.Lillan är sjuk så hon och jag har kvar att få sprutan, dess värre tror jag vi har haft flunsan redan.
    Kram Theres

    SvaraRadera
  16. Hej! Vackert hem ni har - inspirerande blogg. Jag länkar till dig på min blogsida och kollar in ibland hos dig. Ha en skön advent !-) Marie

    SvaraRadera
  17. Hej Pirre,
    Tack för din rara hälsning hos mig ! Du bjuder din vana trogen på vackra miljöer och bilder - gjutjärnsspegeln var helt underbar !
    Önskar dig en fortsatt skön helg.
    Kram/Marita

    SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails