18.12.11

Alla hjälps åt med allting!

Vissa nätter när jag är uppe och pysslar eller slår in julklappar (eller bara “är nattuggla”) så slås man över ljuset ute på gården. Just den här natten var det fullmåne och det var så otroligt fint och ljust ute.

snö 8 dec 2011 002 

Det gamla hönshuset, som numera heter

Galleri Hönshuset

längst bort på bild, har vi lyst upp med en lampa på väggen. Nu är det ljusare på gården och det blev så bra så!

¤¤¤¤¤

Hur ska ni fira den kommande helgen? Min familj, alla syskon med  respektive, syskonbarn och föräldrar kommer upp hit till Dalarna. Här får man verkligen en underbar julkänsla när det är fullt med snö (det har snöat en hel del och snöar fortfarande) och så får vi alla plats ordentligt. Vissa ska sova över och andra ska vidare. Mysigt! Knytis har vi alltid och tvillingsyrran har gjort en lista vad alla ska ta med sig och det är sååå skönt! Ingen stress utan alla hjälps åt med allting. Först blir det gröt och skinkmacke lunch och sen kalle anka, klappar och middag. Och en massa gott däremellan. Vi som är finnar har en hel del finsk julmat också. “Lådorna” är ett måste och finskt fikabröd. Sen har farsan alltid med sig skinka till oss som är rökt och beställt från Finland! Vissa saker ska vara som dem alltid har varit haha. Inte äter jag mycket skinka inte men en liten bit vill man ju ha =)

Ha en underbar start på veckan. Själv ska jag följa med dem två mellersta tjejerna till skolan och julpyssla med dem imorgon. Ha det gott och vi ses snart igen, för idag har jag fotat en hel del och ska blogga flitigt den kommande veckan ända fram till jul. Hoppas “vi ses”.

Kram Pirre

1 kommentar:

  1. Vilken mysig gård ni har och det låter som en mysig julafton också!
    Vi kommer att ha mina föräldrar plus evt några fler på besök, ganska lugn jul (hoppas jag!) och inte en finsk låda i sikte! har aldrig gillat såna, vi satsar på kalkon i stället.

    SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails