5.6.09

Relalalaxa.....eller "svalen" kanske man kan kalla den!?...

Hej på dig. Hur mås det i blåsten och regnet? Eller du kanske har det riktigt varmt och soligt?
Igår blev vi "klara" med det lilla rummet nere i källaren. Där kan man sitta och mysa eller svalka sig efter ett bastubad. Det är det gamla pannrummet som vi har gjort i ordning. Klara helt är vi ju inte, men det som är kvar gör vi en annan gång...Inte till helgen iaf =)
¤¤¤¤¤
Här nere ville jag ha det "maskulint"...Inga blommor eller spets utan här nere skulle mannen trivas =) Han gillar det mer avskalade stilen, och det tycker jag passar alldeles utmärkt här nere. Jag gillar naturfärger så det var inte svårt och välja ut färgerna då...Svart, vitt, grått och olika bruna nyanser....
Inredningen är en blandning av gammalt och nytt. Den tjocka ullmattan och fotäljer från Ikea..Belysningen fattas än, men nu när vi har bestämt oss för vad det blir för belysning, så ska det inhandlas under helgen....
P hjärta A= sant =)
Bordet har jag gjort av en gammal bambupall och på den la jag ett gammalt golvlock som låg precis där bordet står nu. En gammal vattenkran som inte användes längre gjöts igen, och det rostiga locket blev ett fint bord =)

Innanför till höger har ni vårt omklädningsvrå, där vi hänger våra handdukar och badrockar. och i rummet längst in har ni toa, dusch och bastu.

Mitt emot omklädningsvrån har ni dörren in till mannens klädförråd. Där inne har han sånt som är oljigt och smutsigt...Jaktkläder, skogskläder och en massa stövlar...Skööönt o få undan allt!

...och om man vänder på sig där inne ser ni trappan....

På andra sidan av rummet har ni den lilla kaminen, men vi är ute efter en större som ger mer värme, så vi väntar med att installera den...Det funkar ju med den här också, men tråkigt när man inte får i större vedbitar än små stickor =)

Den gamla stallyktan är från gården.

Jag hade andra sittkuddar till fotöljerna men dem här som jag har gjort av gamla säckar blev mycket finare...

Om vi vrider på oss helt så har ni rakt fram våran jordvärmepump där inne i rummet...Dörren in till höger är tvättstugan. Vi valde glasdörrar så det blir ljusare och "luftigare" här nere. Dem rostiga rören som sticker ner är till elementet. Vi tog bort den gamla för den var så stor. Nu ska vi börja leta efter en mer behändig....Taket är i olika nivåer här nere nu. Taket som syns på bild, döljer jättemånga vatten rör, mindre snyggt! Och dem här rören måste man ju komma åt ibland så vi fick ta ner taket lite och sätta "platter" (-vad dem nu heter egentligen-) som går att lyfta bort...men det går ju och gå här om man inte är längre än ca 1,90 förstås...=)

Jag fick tre fina skåp av min kära syster förut som jag skrev om tidigare, och ett av skåpen har hamnat här nere. Den var häftig så som den var, förutom inuti där jag målade vitt, så den fick vara så. Jag köpte bara ett svart handtag till och så var den klar...Här i har vi handdukar.

Trappan, som ni kanske har lagt märke till, är ju inte målad än. Men nu har jag hittat en fin grå färg så den blir väl klar den också snart...

Väggarna uppför trappan är målad med en grå färg. I verkligheten är den mycket ljusare nyans än på bilden. Vi lät den gamla sponten vara kvar och det som är putsat målade vi vitt.

¤¤¤¤¤

Nu ska vi åka till Falun och strosa runt på stan. "Falukalaset" står på tur, och så ska vi äta födelsedagsmiddag, mannen fyller år i helgen...."Han hade inte tid" att bli firad i helgen sa han...men jag gillar o fira dem som fyller år så då får det väl bli idag då =)

Ha en underbar helg. Kram Pirre

17 kommentarer:

  1. Jätte fint o fräscht.... Ska bli kul o relaxa om nån vecka ! Ha det bra KRAAAAAM / Carre

    SvaraRadera
  2. Vilka underbara utrymmen och så fint du har gjort med allting.
    Jag hoppas ni får många mysiga stunder i den fina relaxavdelningen.
    Ha en bra helg
    Kram Marita i Heestrand

    SvaraRadera
  3. Hej! Jättefint, harmoniska färger och detaljer! Tänk om min egen källare såg ut så här... Gillar särskilt den mysiga kaminen och lyktan på hyllan där bokstäverna står! Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. Så fint!!
    Där hade jag lätt kunnat "relaxa" ett par timmar eller så!!

    Kram Camilla

    SvaraRadera
  5. Så otroligt snyggt det blev i er källare. Nu blir jag så sugen att fixa till vår ännu mer. Det är mest en skräpsamlare just nu. Vi tar en vända till Falun i morgon med finbilen. Måste handla lite saker. Här är det snurrigt värre med våra tjänster. Det som gällde i onsdags har det blivit total ändring på.

    Ha en bra helg!
    Kram Ullis

    SvaraRadera
  6. Fin renovering!
    Vilka härliga ytor, skön stil!!

    Ha en trevlig helg!!


    Maliin

    SvaraRadera
  7. Så klokt att göra alla delar av sin värld vacker!!! :)

    SvaraRadera
  8. Så snyggt det blev! Och lyxigt med ett eget spa! Grattis på födelsedagen till din man!

    /Lina

    SvaraRadera
  9. Men åh vad avundsjuk man blir på er källare. Så fint ni gjort.

    Bordet blir verkligen vackert....bra tips.

    Kram och trevlig helg
    Åsa

    SvaraRadera
  10. Hej Vännen så fint ni gjort i källaren, passar perfekt med lite maskulint. Åh skåpet var ju underbar.Ha en underbar helg.
    Kram Tess

    SvaraRadera
  11. Tänk att ha ett eget spa...ser så härligt och mysigt ut...här är flaggan hissad, jordgubbarna och sillen inköpta och t o m solen vågar sig fram då och då...så då är det brara att njuta och fira..ha en skön helg, kramen

    SvaraRadera
  12. Kanonfint är det:)
    Kram Lallis

    SvaraRadera
  13. Oj, det där måste jag nog visa åt gubben min, för jag kan se att det är sånt som han också skulle gilla. Lagom maskulint och lite ruffigt. Bordet med bambustommen är jättefint, en härlig återvinningside´!!!
    jag gillar det här rummet jättemycket och hoppas att ni får mycket glädje av det. Ni har gjort ett jättestort och lyckat jobb!!
    Grattis!

    SvaraRadera
  14. Wow vilken lyxig källare!!
    Verkligen snygg stil och helhet och så verkar det så praktiskt också med bra förvaring.

    Ha en toppenfin helg! Kram!!

    SvaraRadera
  15. Vilket härligt ställe man kan få av en gammal mörk källare :O) Fräscht och mysigt. Där kommer ni nog att trivas.
    Kram Mia

    SvaraRadera
  16. Grattis till mannen! :)

    Va fint det blev. Fina detaljer som bordet, bokstäverna och lyktan. :) Härligt.

    Ha det bra!
    Kram
    /Helena

    SvaraRadera
  17. Men vilka härliga utrymmen ni fått. ser jätte mysigt ut. och snällt att mannen fick vara fokus för inrednings tonen därnere ;)helt i min smak.

    Kram Viveka

    SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails