18.6.09

En på 8 veckor och en 104 åring...

Hej på dig. Hur står det till?
Här är det underbart stökigt just nu, och jag menar verkligen det =)...Köket förvandlades till en ateljé för några veckor sedan, och så ser det fortfarande ut...Mannen blir alldeles tokig, nästan, på alla målargrejerna och annat som ligger framme =) "Men kära du "säger jag då..."Efter helgen är jag klar, och då försvinner allt... och förresten så länge man får plats att äta så gör det ju ingenting".... =)))
Är det inte konstigt det där...jag har svårt och vara nere i hobbyrummet, där det finns plats att måla och greja, men då ser och hör inte jag allt som sker runt om med barn och hundar så jag trivs bäst i köket, mitt bland hundarna och barnen, tjafsen mellan barnen och matlagningen =)...
¤¤¤¤¤
Och på tal om hundar =) Barnen, och mannen, fick sig en liten chock igår när jag efter middagen sa att dem skulle få en hundvalp....Diskuterat har vi ju självklart att när den rätta valpen dyker upp så ska vi ha en till jakthund, och när två champions får valpar måste man hinna med och köpa för annars blir dem sålda på ett nafs.
Får jag presentera för er våran nya familjemedlem:
Dacke.
Han är en korthårig tax och han är hela åtta veckor gammal =)

Här ligger han bredvid sonen och sover så sött...

Speja och Goliat fick vara fastspända när dem hälsade på Dacke första gången så dem inte skulle skrämma livet ur han. Igår kväll satt dem och bevakade över Dacke hela tiden så att han inte skulle göra illa sig =) Hönsiga "föräldrar" =)...

¤¤¤¤¤

Och så skulle jag ju visa er en 104åring. Vi fick den av mannens mormor för några veckor sedan.
Visst är det kul med en historia bakom alla gamla ting?
Den här kaffekoppen köpte mannens mormor från ett loppis i den gamla bystugan, för många, många år sedan. När vi fick den sa hon att den är hela 104 år gammal i år.

Här står den i hyllan bland en kaffeservis som jag hittade på ett loppis. Lite färgklickar här o var gillar jag .

¤¤¤¤¤

Loppisar har jag varit på en hel del under veckorna som gått. Idag får ni se vad jag hittade till barnen...Ett gammalt bakbord i storlek Xsmall...Den hamnade ute i deras lekhörna inne i det gamla hönshuset.
¤¤¤¤¤
Målandet och skapandet fortsätter här hemma ....Nu har färgen torkat så jag ska fortsätta inne i köket. Jag vill önska er alla en riktigt härlig midsommar och hoppas att ni inte regnar bort...Det ser ut som att vi kommer att göra det =(...Men men...bättre att det regnar nu, så det inte regnar när dem flesta har semester....
Nästa inlägg blir från mitt galleri, för då ska det väl vara i ordning gjort inför nästa helg...och som jag skrev tidigare, jag kommer att lämna spår efter mig sen efter utställningen, det är lite fullt upp just nu =)...men jag klagar inte, det är underbart stökigt här hemma just nu =)))

Kram Pirre

12 kommentarer:

  1. Den lilla valpen är ju bara sååååå underbar!

    SvaraRadera
  2. Underbara lilla Dacke så sööööööt... Tre hundar det va inte illa. Jag har inte fått mycket mer gjort men jag tror att det räcker. Kan jag ta mer tavlor med mig till utställningen eftersom jag kommer med bilen ? ;) ... Ha en underbar helg med massa jordgubbar så hörs vi. Kram / Carre

    SvaraRadera
  3. Hello dear =o)

    Hej hej får jag väl lov att säga ;)
    Såg inte dig sist......
    Du får slänga dig på tutan nästa gång =o)

    Men vilken undernar sköning du har skaffat då! Kompensation för en bebis kanske? **fniss**

    Och jag gör som du jag. Istället för att måla i källaren där jag kan sulla som jag vill ska jag promt stå i vardags rummet där jag har sällskap av tv:n och sambon....som då ständigt klagar på alla vita fläckar på dfet nylagda golvet **ler**

    Ha nu en super trevlig midsommar gumman!

    Kramar Erika

    SvaraRadera
  4. Hi hi, jag är som du, vill vara i köket där jag är med i röran.. =)

    När jag har mina pyssel-perioder, eller som när jag gjorde mycket smycken, då var det boxar med pärlor ööööver hela köksbordet så då åt vi vid TV:n... ha ha...vilket vi fortfarande ofta gör.. =)

    Ha nu en underbar midsommarhelg!
    Kram Patricia

    SvaraRadera
  5. Härligt med små valpar men ack vilket jobb.....:) ha en skön midsommar ... Kram Annika

    SvaraRadera
  6. Ha en skön midsommar.
    Valpen är ju helt ljuvlig.
    Kram Marita i Heestrand

    SvaraRadera
  7. Nej men Dacke, jag älskar dig!! Vilken goding, han vill man ju bara äta upp, gud vilken söt taxvalp, jag förstår att Speja och Goliat är nyfikna på den lille, de är så söta de med!

    Vilken vacker o unik kaffekopp, 104 år, hätfigt! Och vilken söt lekstuga, där vill man ju flytta in, bakbordet blev toppen! Så vackert du textar...

    Och herregud så duktig du är, vilken fin kvilt du sydde till Lisabeth, vilken söt råtta, med egen hängmatta o eget täcke!!
    Urfina bilder o styling med!

    Trots vädret önskar jag dig en skön midsommar, kanske solar tittar fram på söndag i af.... mari.

    SvaraRadera
  8. Grattis till den lilla godingen..och ha en skön midsommar, här har vi faktiskt sol och blå himmel och ska nu förbereda sillunchen, kramen

    SvaraRadera
  9. Tack så hemskt mycket för komplimangen!

    Det är faktiskt min lillasyster som tagit bilderna. Hon är jätteduktig upptäckte vi!

    Dina tavlor och inredningspyssel är så vackert. Vill bara bläddra igenom hela din blogg för att se allt du gjort!!

    Kram!!

    SvaraRadera
  10. Naaaaw... Jag smälter! Vilka ögon!!
    Min man vill gärna ha en tax, men jag är mer inne på en Jack Russell :) Brukar säga att den lille valp vi redan har måste bli rumsren först (lillebror) hihi!

    Ha en underbar midsommar! Kram A-C

    SvaraRadera
  11. Vilken liten sötnos som ni har skaffat. Kommer säkert att bli väl omhändertagen av de andra hundarna. Så mycket fint du pysslar till hela tiden. Du är alltid så full av energi. Önskar jag hade lite av det jag också. Vi firar ju midsommar i morgon och då ska solen komma så det passar ju perfekt.

    Ha en riktigt skön midsommar!
    Kram Ullis

    SvaraRadera
  12. Hej Vännen
    Åh jag skulle gärna komma på din utställning tyvärr är det dessa mil emellan fast vi är i stugan vid höga kusten bron. Åh eran vovve är ju bara underbar. Önskar dig en fortsatt trevlig midsommar helg.
    Kram Tess

    SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails