16.2.09

Varför är det så?...

Hej på er. Allt väl?
Ja, idag var det faktiskt en riktigt bra dag kände jag när jag vaknade....febern är nästan borta och lederna värker inte så mycket. Och framförallt, barnen är friska =) Men sen blev den inte så trevlig....

Jag har ofta funderat på varför vi människor har så förbannat dåligt samvete över att vi är hemma och är sjuka...inklusive jag. Jag avskyr att sjukskriva mig för att jag får dåligt samvete...Löjligt, javisst....Det är inte ofta jag är sjuk, VABbar mest, men ni vet ju att vinterhalvåret är som det är...tre barn som älskar o dra hem baciller och lika där jag jobbar, med människor och pengar, det är klart att man blir sjuk nån gång! Eller?

I fredags när jag ringde till VC så sa dem att jag skulle boka tid på Måndag för att få intyg, ni vet är man borta mer än en vecka, så behövs det....Fyra dagar hade jag varit sjukskriven förra veckan, jag jobbar inte heltid, och så har ju jag fortfarande lite feber så läkaren sjukskrev mig idag också....Sammanlagt alltså fem dagar sjukskriven...Inte många dagar med andra ord, med tanke på att jag har influensan...

Ringde till jobbet och sa att jag blir hemma idag också..."Ät vitaminer...Hej då"...och så ett Klick! Det fick jag till svar....

Nu vet jag varför jag hatar och sjukskriva mig...Ingen behöver säga det, men man hör det mellan raderna....det där ordet SUCK! Vad blir det här för resultat av det här då? Jo, folk mår ännu sämre, och går till jobbet innan dem är friska...

Jag vet att på många arbetsplatser så är det ju tyvärr så här, och det är få som vågar prata om det...men varför? Varför ska man behöva ha dåligt samvete för att man vabbar eller är själv sjukskriven? Alla är ju sjuka ibland!

Bara en liten fundering...

¤¤¤¤¤
Min kära son Eric fyllde 12 år i Söndags....oj vad tiden går fort. Det blev ett radiostyrt flygplan i present....Tur att man har åkrar i närheten där han kan flyga med den, annars är det nog ett och annat fönster som ryker.. =)

¤¤¤¤¤

Ibland så måste man få ur sig, för att få andra att förstå bättre...Även om man kanske inte menar att såra någon eller att det råkar hoppa grodor ur munnen, så ska man nog tänka sig för, vad man säger till varandra.

¤¤¤¤¤

Möbeln som jag visar bilder på, har jag funderat på att måla vit...mannen har en gång i tiden skrapat den ren från all färg...Vilket jobb han har lagt ner...och nu kanske jag ska måla den igen, helt ok tyckte mannen, men ser ni hur mycket jobb jag har? Tål o tänkas på...men, mina kära vänner:

Härligt o vara tillbaka i bloggvärlden, vad vore jag utan er och era härliga kommentarer =)

Tusen tack för utmärkelsen, nästa gång ska jag dela med mig av den...Brukar inte göra det längre....Men ibland måste man =)

Kram Pirre.

14 kommentarer:

 1. Förstår dig helt. Vilket samtal. Skulle ha blivit både sur och arg. Är ju nästan heller aldrig sjuk, men känner verkligen att jag kan vara det när jag blir det. På mitt jobb blir de inte sura. Tror att den möbeln skulle bli så fin om du målade den. Grattis till sonen. Visst går tiden fort.

  Ha en bra vecka!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 2. Skjønner dette veldig godt. Tror man hadde hatt det bedre hvis arbeidspalssen faktisk hadde sett positivt på at de ansatte ikke ville smitte de andre.

  Nydleige bilder hos deg i dag. Grattis til grabbenO=)
  klemmer

  SvaraRadera
 3. Hello my friend! I hope you're better....don't feel guilty...you've the flu and you cannot work! I don't feel well too...may be flu is arriving to me too!!
  Happy birthday to Eric!!!
  I love your photos... are you going to paint the cabinet????
  Have a nice evening and take care!
  Hugs
  Vale

  SvaraRadera
 4. Men så tråkig stil!

  Vem svarar så - då är man inte rädd om sina anställda.

  Man skall ju inte låta sånt fastna - men det är svårt att låta bli - bra då att få pysa lite på bloggen.

  Kram Maud

  SvaraRadera
 5. I missed your son´s birthday, Pirre, but anyway I wish him all the best for this new year of his life! Congratulations!
  (I have a daughter who´s name is Erika, since my husband and I like the Swedish ´Erik/Eric´! :D)

  SvaraRadera
 6. Tråkigt att det ska vara så! Brukar vara precis samma på mitt jobb, förra veckan när barnen var sjuka ifrågasatte min chef om jag inte kunde komma ändå...? Hallå, barnen är 6 och 7 år, och var magsjuka??? Hon måste vara en robot.

  Skönt iallafall att du mår bättre, och att barnen är friska!

  Kramar Kerstin

  SvaraRadera
 7. Inge kul att va sjuk... o dåligt samvete får man fast man kanske inte orkar vara uppe en gång..... hoppas di piggar på dig snart.... Kram o krya på dig..Annika

  SvaraRadera
 8. Det är nog många som känner sig som du/oss tyvärr...det ska inte behöva vara så..men detta samhälle blir bara mer och mer stressat...inte undra på att folk springer in i väggen...

  Kram negativ-Linda (ursäkta för det)

  FINA bilder iaf!

  SvaraRadera
 9. Hej!Typiskt kvinnligt tror jag tyvärr att det är det du beskriver!
  Man kan inte vara alla till lags, hur gärna man än vill..viktigast är faktiskt hälsan :) trist med oförstående kollegor! Krya på dig!

  SvaraRadera
 10. Parane pian=) Oikein mukava maanantaita ja tulevaa viikkoa, voimia sinne..

  Halit

  SvaraRadera
 11. Taskigt! Vissa vet inte att tänka sig för tyvärr!


  Krya på dig!

  kram Marina

  SvaraRadera
 12. Oh jag känner igen det där...
  Jobbade på en restaurang inna jag kon ner i verket och där fick man känna på om man var sjuk!

  Jag tror jag var hemma pga sjukdom MAX 4 ggr på de 4 åren jag jobbade där. Varav sjukskriven för 2 veckor en av dom. Jag var riktigt illa däran och sov mig genom dagarna..
  Och då kan du tro att jag fick höra!

  Jag mådde skit så min farmor som då bodde ovanför mig lagade mat så jag bara kunde gå upp och äta.

  En dag kom jag hem och hade fått ett med. på telefon av chefen som undrade om jag skulle pallra mig ner med ett papper de skulle ha eller om jag bara skulle vara hemma på SEMESTER?!!!

  När man jobbar på ett litet företag så äääär man ju inte hemma för det lilla minsta och när man väl är det så har man dåligt samvete precis som du säger och att då få det slängt i ansiktet på det viset av sin boss är INTE roligt!

  Man vet att man inte gjort något fel och att det är de som beter sig som ena riktiga SKITSTÖVLAR men ändå är det vi som sitta med tråkiga tankar =(

  Men glöm inte Pirre att det är INGEN som tackar dig för att du kör slut på dig för jobbets skull!!!

  Vi har ett helt liv att leva och våran kropp ska orka ta oss igenom så sköt om dig =)

  Kramen Erika

  SvaraRadera
 13. Håller med dig så mycket ang vabbning och sjukskrivning. Det känns verkligen att man är som en smitare, trots att man faktiskt är sjuk. På mitt jobb hör man i och för sig aldrig en suck, men det känns ändå inte legitimt.
  Vilken fin pojke du har! Stor kille, snart tonåring!
  Kram
  Kia

  SvaraRadera
 14. Hej Pirre
  Du ska ABSOLUT inte känna så när du är sjuk.Du lyssnar på dig själv och gör en bedömning av det, du känner dig själv bäst inte din chef.Eller hur?
  Krya på dig i lugn o ro.
  Kram
  Krusidullan

  SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails