26.1.10

Gamla, Indiska möbler gillar jag...


...men varför köpa eftersom dem är så dyra, när man kan måla om sina gamla själv =)...

Heeej =) Den helgen blev lång. Hur står det till?


Jag har länge funderat på att måla bordet och ett skåp i vardagsrummet, och  nu är det gjort. Ni som har läst min blogg ett tag vet ju att jag älskar att inreda med starka färger lika mycket som jag älskar att inreda i svart, vitt och brunt.

Indiska är en butik som jag besökt några ggr sen jag flyttade hemifrån =) Fortfarande är jag löjligt förtjust i deras sortiment, och dit ska jag sen när kuddarna ska handlas till dem nymålade möblerna. Här har ni några inspirationsbilder från deras hemsida. Turkosa nyanser blandat med röda tycker jag är fint...



Spiti är också en butik där jag hämtar inspiration. Kolla in den sidan =) såååå fina grejer...och starka färger, precis som jag vill ha det i vardagsrummet.





Vårt vardagsrum har alltid varit inrett i "tusen o en natt" tema, fast dem senaste åren har det varit i mer lugnare färger. Nu är vi tillbaka till dem underbara färgerna som gör mig så glad. Och inspirationen kommer ju från gamla Indiska möbler bl.a =) "Våga måla" tänkte jag och köpte en burk med färg. Petrol är färgen som kommer att synas mest här inne när jag är klar. Väggarna är fortfarande ljusa men nästan allt annat ska så småningom bada i färg. Jag har målat ljusstakar idag så mera bilder kommer en annan dag...

Dem här färgerna ska vara den röda tråden i rummet...mååånga färger men dem tycker jag passar bra ihop, och dem färgerna hittar man också i dem angränsande rummen.




Bordet blev petrolfärgat, blandat med lite andra starka färger. Jag har målat i flera lager och sen sandpapprat. Nu ska det härda ordentligt och sen ska jag göra slutfinishen...







Handknutna mattor är jag förälskad i =)



¤¤¤¤¤

Fortsättning följer...Vill ni titta på underbara, färgstarka tavlor, klicka här =)

Nu ska jag sätta mig ner och ta hand om min nackspärr och läsa, eller titta mest, i dem här nya tidningarna.



Ha det gott alla. Kram Pirre

18 kommentarer:

  1. Indiska har alltid varit en favoritaffär:) de har en härlig stil. ska bli så kul att se rummet sen:) kram kram och mysig kväll till dig sandra

    SvaraRadera
  2. Godkväll, kom precis hem från basketmatch, vi förlora... bordet blev ju helt underbar, kul o få se resten, nu vill jag också!!!;)
    Tack för länken. Puss o kram / Carre

    SvaraRadera
  3. Hej! Det låter annorlunda och snyggt! Har alltid oxå varit lite svag för det orientaliska stuket!
    Indiska kommer ha kudd-kampanj i början på februari..köp 3 betala för 2 :)..har spanat in en kanonsnygg grön,rund, kudde!
    Lycka till med det fortsatta målandet!

    SvaraRadera
  4. Vilka härliga färger du har där hemma! Man blir verkligen glad av färg :-). Bordet blev hur läckert som helst i den där blå färgen!

    Jag har också alltid gillat Indiska, de och Body Shop har haft mig som trogen kund sedan jag var tonåring ;-).

    Kramar
    Beatrice

    SvaraRadera
  5. woooooooooow vilka bilder, härlig inspiration pirre!!! go for it!!!
    må så gott vännen!
    varmkram lotten

    SvaraRadera
  6. Vilka fina bilder härligt med lite färg. Ha en fin fin dag/Gela

    SvaraRadera
  7. Gillar också indiskas turkosa nyanser! Bordet blev hur fint som helst och passar bra ihop med mattan under :O) Man blir säkert glad av alla de där färgerna. Mitt hem känns rätt färglöst nu.... ;O)

    SvaraRadera
  8. Heisan...ser vi har samme bord... og dette ble virkelig rå fint altså.... så flink du er... gleder meg til å se slutt finishen..

    klem Kerstin

    SvaraRadera
  9. Å va jag gillar din livsglada inredningstil Pirre! Oängslig. Så vackert och unikt bordet blev!!!! Indiska är kin stora favorit också, vad gäller både inredning oc kläder, där finns en massa guldkorn! Spiti har mycket fint med. Vilka läckra bilder fr din mysiga hobbyhörnan, gillade bilderna på de färgglada rullarna!! Mari.

    SvaraRadera
  10. Hej!!
    Har du nackspärr din stackare...Då får du vila och ta det lungt;o)
    Bordet blev jättesnyggt!!
    Ska bli spännande att se det färdiga resultatet!!
    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  11. Indiska har mycket fint både i möbelväg och kläder..men tyvärr har jag ingen butik på nära håll så det blir inte så offta jag kommer dit!

    Kram Marina

    SvaraRadera
  12. Vadduktig du är! HÄRLIG det är bara förnamnet på din blogg!/Lillsnörpa

    SvaraRadera
  13. Vad snyggt bordet blev! Verkligen! Vart själv sugen på att ändra lite färger i mitt rum, men så kom jag på att det kan bli lite klurigt.. haha. Får se om jag hittar på nåt kul!
    Ha det bäst!

    SvaraRadera
  14. Du är så duktig Pirre! Ingen kan såntdär som du!!!

    SvaraRadera
  15. Vad vackert! Älskar den stilen och brukar också titta på deras möbler men tycker dom är för dyra. Så jag målar också gamla möbler och försöker få den stilen.

    SvaraRadera
  16. Vad vackert! Älskar den stilen och brukar också titta på deras möbler men tycker dom är för dyra. Så jag målar också gamla möbler och försöker få den stilen.

    SvaraRadera
  17. Vad vackert! Älskar den stilen och brukar också titta på deras möbler men tycker dom är för dyra. Så jag målar också gamla möbler och försöker få den stilen.

    SvaraRadera
  18. Så fine bilder!
    Du er tøff som tør å bruke så mye farger i interiøret,- spennede og flott!

    Håper du viser mer av stuen senere*s*

    Ha en fin torsdag!

    Cat:-)

    SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails