1.12.08

Planering pågår...

Hej alla goa mänskor...allt väl?
Har helgen varit bra? Min var kanon, jag och mannen var ju på julbord, och det var så fantastiskt gott så magen stod rakt ut när det var dags o åka hem...Lite tidigt för julbord kan jag tycka att det är, men äta bör man.
Sen ska ju jag på två julbord till innan självaste julafton, så ser ni en liten finne som rullar fram så är det bara jag =)
¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Vi var ner till mina föräldrar igår, och där satt vi vid köksbordet, jag och mina syskon och våran mor, och planerade julen...Vi blandar med vanlig julmat, svensk och finsk- ej att förglömma, dem finska lådorna- och annat gott som kanske inte är vanlig julmat direkt. I år firas det hemma hos oss, och det blir min familj och mannens familj...22 pers ska jag duka för...så fantastiskt roligt.
Det som också är skönt, är att vi alltid har knytis, vi delar upp maten...den gör det, den bakar det osv. så slipper man stressa ihjäl sig....och det är ju så mycket godare så, för mammas köttbullar måste jag ha till jul =)
¤¤¤¤¤¤¤
"Kärlek"....när jag såg dem här kulorna... =) Hänget längst bak, som skiftar i grönt och som är gjord av glas, är nog alldeles för tung för granen...den får ligga ner eller hängas upp nånstans... "Snälla ta in mig i värmen och häng upp mig nånstans"...ropade det här söta gamla flötet, när jag var inne i boa...så den hänger så fin så, bland annat smått o gott.

Jag har börjat pynta ute i förstukvisten också...En liten gran med ljusslinga och rostiga hjärtan står på bordet. Mer helhetsbilder kommer senare.

Ja kära ni, det var allt för mig just nu, ska iväg och jobba...efter att jag har fixat till hemmet lite. Troligtvis kommer elektrikern idag och ska installera nya ugnen och spishällen...Här ska det bakas vartenda dag innan tomten knackar på dörren =)...not...men lite grann iaf...

Puss och kram / Pirre

17 kommentarer:

  1. Vad mycket vackert du visar... nu har vi december så nu är det ju lov att pynta lite..... vad kul med ett riktigt stort julkalas.....
    att få duka o pynta.... härligt..Kram Annika

    SvaraRadera
  2. Hei hei! Høres ut som julen blir ordentlig koselig hos deg. Vi gjør også så der, deler på hvem som tar med de forskjellige matrettene, veldig lurt og praktisk.
    Kos deg viderer med dine forberedelser.
    Klem

    SvaraRadera
  3. Ååhh så gott med julbord, och så härligt att träffa sina nära och kära....julen är underbar helt enkelt!

    Kramar Kerstin

    SvaraRadera
  4. Så nydelig bilder du viser. herlig ,med julebor, selv om det kan bli mye=)

    Klem Kerstin

    SvaraRadera
  5. Som vanligt får man verkligen njuta utav allt ditt vackra, jodå här hade vi julbord igår. Har alltid det förste advent med närmaste släkten hemma hos oss. Detta julbord är alltid det som smakar bäst. Ha en bra vecka, kram

    SvaraRadera
  6. Vag mysigt du pyntar! Och vilka vackra bilder. Va roligt med en ny spis och ugn - då förstår jag att du är inspirerad att baka och stå i...
    Kram, Cecilia

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Din sida ger mig verkligen inspiration, jag älskar dina bilder!


    kram Britt

    SvaraRadera
  8. Dina bilder är alltid så fina!
    Märkligt vad bra flötet passade i tallrikshyllan bland det andra "julade"!
    Härligt att få duka stort julbord, men få hjälp med maten.
    Det är så det ska vara!

    SvaraRadera
  9. Så koselig blogg du har, masse inspirasjon og vakre bilder!
    Ha en fin kveld:)

    SvaraRadera
  10. så avis jag blir på dig som får ny spis och ugn.Det skulle jag också behöva ha. Härligt du har pyntat så mycket fina saker. Låter som om ni får en mysig jul. Tror väl att det ska mycket till innan du rullar fram, *s*.

    Ha en bra vecka!
    Kram Ullis

    SvaraRadera
  11. Vackert hus ni har.:-)

    SvaraRadera
  12. Vilka vackra kulor du köpt!
    Mums, med julbord.. det ska jag äta på lördag..längtar!

    Kram Evelina

    SvaraRadera
  13. Ja det var deras kök i reportaget. Nej långt är det ju egentligen inte, men det ska passa också. Du har något inne hos mig.

    Kramar Ullis

    SvaraRadera
  14. Så härligt det låter! Vi blandar också finskt och svenskt och ibland även danskt när min (bonus)svärfar är med. I år blir det eventuellt några skärgårdsspecialiteter också.
    /Päivi

    SvaraRadera
  15. Men DU vad mycket fina bilder du visar:) Man blir glad!
    Kram Lallis

    SvaraRadera
  16. Tack du söta Pirre för dina gulliga ord inne hos mig :-).

    Var tvungen att kika in för att se om du hunnit gjort något av de du köpte idag...men inte..däremot hade du gjort en massa annat vackert pynt.
    Jag kan inte säga detta nog ofta...Jag bara ääääälskar dina bilder!!
    Det skulle var roligt om du kunde låna min kamera någon dag för att se om de blir lika bra när du tar med min, hihii.

    Janne påstår att det är för att jag alltid (eller oftast) tar bilder på kvällarna när det är mörkt. Men jag tror nog att det är fel på den som håller i kameran, nämligen moi :-).

    Jag kan riktigt se er sitta där på julafton, hela härliga släkten som pendlar mellan svenska och finska tvärs över bordet :-).
    Och du...det där med att du skulle rulla fram...det är nog samma dag som det skulle börja snöa i h---t, alltså aldrig :-).

    Sköt om dig vännen.
    Kraam
    Melinda

    SvaraRadera
  17. Ser jättefint ut, kulorna är såååå vackra!
    kraaam Malin

    SvaraRadera

Hej på dig. Tack för att du lämnar spår efter dig. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails