30.4.12

Grönt é skönt!

Vilka dagar! Sol och värme, och idag på eftermiddagen så blev det så varmt så många hade bara shorts och t-shirt på sig ute såg jag, när jag rastade hundarna =) Lovely!

trädgården 28 april 2012 011

Äntligen börjar gräset bli grönt och det går fort nu i trädgården. Bara under helgen så har buskarna och träden blivit så där krispigt gröna!

trädgården 28 april 2012 003trädgården 28 april 2012 014trädgården 28 april 2012 022trädgården 28 april 2012 005

trädgården 28 april 2012 025

Känns som att man kan handla Pelargoner snart. Den här bilden är från förra sommaren. Längtar!

trädgården juli 2011 037

Önskar er alla en riktigt trevlig valborg.

Kram Pirre

25.4.12

Känns verkligen skitkul!

Idag har det varit riktigt gott & blandat hela dan! Började dagen med lite träning på löpbandet och efter frukost åkte jag iväg till en studievägledare som gav mig svar på alla frågor och funderingar jag hade! Nu är det klart… Jag ska börja plugga till hösten =) Äntligen blir det av! Jag ska fortfarande vara hemma med Lisa men jag ska plugga på distans. Kanon! Vi får se hur det ser ut i framtiden men när jag har pluggat klart de ämnena som fattas-och lite till bara för att det är kul-, så blir det högskolan!

Jag vet inte hur länge jag har funderat på om jag ska öppna eget eller plugga men nu har jag äntligen bestämt mig. Jag trivs med det yrket jag har nu också men det kommer och bli minst lika kul att prova på något helt annat. Man vill lära sig nya saker och prova på andra yrken som kanske lockar mer på “äldre dar”.

En ny värld öppnar sig igen för denna fyrabarns mamma, och det känns verkligen skitkul!

¤¤¤¤¤

Äntligen damp den ner  i brevlådan…

nya kuddar 053

Favoritsidan…blåttblåttblåttblåttblåttblåttblåttblåttblått… I like!

nya kuddar 061

Favoritläshörnan har ni sett förut men med små medel har jag förnyat den lite igen! Bokhyllan som står i hörnet har min pappa gjort för mååånga år sedan och nu när Niike fick ett nytt rum så tog jag ner den här från hennes rum, och nu har Lisa sina leksaker i korgarna där i och favoritböckerna finns lättillgängligt!

nya kuddar 055

nya kuddar 060

För några månader sen sydde jag en hel del och en väska från loppis blev en pälskudde (!) och av mannens gamla Dieseljeans sydde jag två kuddar.

nya kuddar 057

nya kuddar 058

Den här “flaggkudden” –som barnen tyckte att den såg ut som och det stämmer ju- har sonen uppe i sitt rum.

nya kuddar 063

Dags att fixa middan så den är klar tills tjejerna kommer hem från fotbollsträningen.

Ha det gott. Kram Pirre

24.4.12

Hur fula de än må va!…

Igår var jag iväg och handlade lite vårkläder och skor till mig! Ett par marinblå Converse blev det bästa köpet och ett par såna här, ballerinaskor och flipflop och våren och sommaren är räddad =)

talangjakt Enbackaskolan 2012 Wilma & Alva 041

Hade vägarna förbi, så jag gjorde en snabbvisit inne på Mio också och gaaaah vad mycket fint det finns där! Katalogen börjar bli sliten nu men kan inte få nog av deras möbler och detaljer. Men just nu planerar jag bara, för några större inköp när det kommer till möbler blir det inte just nu, men mindre väldoftande saker fick följa med hem…

talangjakt Enbackaskolan 2012 Wilma & Alva 045talangjakt Enbackaskolan 2012 Wilma & Alva 046

Ljus som doftar är bra grejer, men doftar det för starkt ja då kräks jag efter att jag först har fått migrän, men den här doftar lagomt mycket!

talangjakt Enbackaskolan 2012 Wilma & Alva 051

Gurka & melon. Mums!

talangjakt Enbackaskolan 2012 Wilma & Alva 043

talangjakt Enbackaskolan 2012 Wilma & Alva 042

På kvällarna när vi är ute med båten så tänder vi alltid ljus när vi sitter och äter kvällsmat, så jag ska nog bunkra upp med några ljuvligt doftande sådana från Mio! För snart är vi där, båten ska sjösättas och ledigheten för hela familjen börjar =)

…ja just det! Ett par foppatofflor också… hur fula de än må vara ;)

båtliv juli2010 065

Ha det gott. Kram Pirre

20.4.12

Du är så välkommen så Ernst!

lillstugan 023

Våran Lillstuga på gården är som ett museum… minnen från 1800 talet och… 50-60-70-talet =) Huset är så gammal så ingen vet exakt hur gammal den är! Det sägs att övervåningen är från ett annat hus som är hitfraktad, och förstukvisten är den “nyaste” delen av huset. Ja, kan stämma, ingen aning men kul är det att den står här och vi får njuta av den på somrarna. Och visst hade det varit mysigt och ha vatten och avlopp här inne och bra isolering och allt det som gör att man kan vara här inne på vintrarna också, men hade huset haft sin charm kvar då tro? Nej, det tror  inte jag heller men…

lillstugan 006

Hade jag haft möjligheten att få hit Ernst Kirchteiger och hans team så visst hade han fått göra i ordning stugan, för han kan det där med och fixa till gamla byggnader tycker jag. Det blir nytt och fräscht men husets själ finns kvar tycker jag efter att han har “gjort sitt!”

lillstugan 001

Gamla möbler från gården, blocketfynd och nya ting samsas här inne i en salig härlig röra.

lillstugan 003

 lillstugan 016 

En dyr historia skulle det nog bli så  jag drömmer vidare om Ernst och väntar istället på att mangårdsbyggnaden ska bli klar först, för det är ju trots allt där inne vi bor =)

lillstugan 015lillstugan 013

Under plastmattan som vi rev bort för många år sen nu hittade vi det här fantastiskt fina trägolvet. Gamla mattor från gården ligger och skyddar golvet från ännu fler fula fläckar =)

lillstugan 010

Att riva bort en plastmatta behöver man ju inte hjälp med och att det är gratis är ju alltid kul!

Ett projekt som jag också kan göra själv, och som inte kostar mycket, är det här lilla köksprojektet! Orangea köksluckorna ska bli ljusgrå.

lillstugan 021

Men innan jag tar tag i det så ska jag ha loppis här inne först igen! För fjärde (?) sommaren i rad så anordnar jag byloppis här hemma i byn och då får man hämta en loppiskarta från mig och så kan man gå runt i byn och gå hem till folk och fynda. Det är många gårdar som är med och det ska bli spännande och få se hur många det är med i år.

Lördag den 2 juni klockan 10.00-15.00 har vi öppet så välkomna!

Önskar er alla en kanonbra start på helgen. Kram Pirre

17.4.12

Min vardag just nu!

Minstingen har varit sjuk i några dagar nu och jag har huvudvärk, så Lisa och jag har haft några riktigt tråkiga dagar! Vi har varit hemma och ja… vad har vi gjort egentligen… lekt på golvet, tvättat, planerat byloppis (den 2 juni kör vi) och mestadels bara varit! Kan vara skönt det med egentligen, nu när jag tänker efter.

Idag när jag tittade ut så såg det ut så här… Det började igår, och det har regnat och snöat om vartannat…

april 2012 055

Mörkt inne innebär tända ljus, så vardagsrummet har varit våran mys och lekrum idag!

april 2012 040

april 2012 044

Stora pölkuddar är roliga att leka med!

april 2012 048

april 2012 051

På tvskåpet står det en samling ljusstakar och istället för vita ljus så blev det färggranna ljus. Tänk vad så lite kan göra så mycket i ett rum…

ny lampa 079

Ha en fortsatt bra vecka. Kram Pirre

13.4.12

ääääntligen!

…har jorden blivit “mjuk och fin”så jag kunde börja jobba med den! Istället för att ta fram jordfräsen så vände jag jorden för hand! Vilken bra träning =) Förra sommaren var jag höggravid så jag kunde inte göra så mycket i trädgården så det känns som att jag kommer att ta igen det nu. Det som fattas är värme och färdigbrunnen hästskit, för snart vill jag börja så!

påsklov 2012 o Stella,Sally o Emma på besök 050påsklov 2012 o Stella,Sally o Emma på besök 047

Trädgården lever igen!

påsklov 2012 o Stella,Sally o Emma på besök 041påsklov 2012 o Stella,Sally o Emma på besök 056

Mannen har varit i skogen och jobbat, och det här är bara en del av jobbet, så det finns och göra här hemma.

påsklov 2012 o Stella,Sally o Emma på besök 058

Igår hade vi en härligt solig dag så sommarlekarna tog fart. Barnens kusin är här och hälsar på också, och minstingen var nöjd när hon fick sitta på en filt med storesyrran.

påsklov 2012 o Stella,Sally o Emma på besök 023påsklov 2012 o Stella,Sally o Emma på besök 025påsklov 2012 o Stella,Sally o Emma på besök 051påsklov 2012 o Stella,Sally o Emma på besök 061

Nu håller jag tummarna så vi får flera såna dagar.

Kram Pirre

10.4.12

Påsklovet fortsätter…

Påsklovet fortsätter och vi har varit iväg och träffat nära och kära, alltid lika kul. Nu är barnens kusin här under lovet och imorgon kommer det gäster och på fredag fylls huset med gäster, så igår bakade jag bullar!

Gamla flaskor tröttnar man inte på och jag har tagit in några till och tre av dem står här på skåpet i verandan.

påsk 2012 105

Gillar telefonnumret… 29 och 44 =)

påsk 2012 106

Det syns på bilderna att det är regnigt och mörkt ute.. jag får tända några ljus tror jag…

påsk 2012 108

I skåpet finns det en del dukar.

påsk 2012 109

På bordet står det en fin “luftig” korg. Tanken är att den ska förvandlas till en lampa… En vacker dag…

påsk 2012 104

..och till sist en bild på mina fyra hjärtan =)

påsk 2012 033

Ha det gott. Kram Pirre

3.4.12

Inte smutsiga hänger här!

Ni som följt mig vet ju att jag gillar att inreda med jeans! Jag syr kuddar och plädar av gamla jeans som jag gärna inreder med, för den blå färgen i jeans gillar jag skarpt och det grova tyget i sig är ju så fint!

påskpyssel 2012 035

För några år sen var det många som hängde sina jeans i krokar i sovrummet som en häftig inredningsdetalj. Jag tänkte att det är inte bara snyggt, utan också praktiskt om jag gör det i Niikes rum.

Niike, åtta år,  älskar kläder av jeanstyg (brallor, skjortor, shorts, västar mm) men problemet är att hon tror att brallorna måste tvättas som andra byxor oftast, bara man har haft på sig dem en dag!

påskpyssel 2012 034

Har man inga större fläckar så blir ju inte jeans skitiga efter en dags användande och -enligt henne- smutsiga kläder hamnar ju inte i tvättkorgen utan på golvet… Så… upp med jeansen i krokar i hennes rum, och där kan hon ha jeansen hängandes tills det är dags att ta på sig brallorna igen! Vi får se om det funkar =)

Snyggt, praktiskt o förhoppningsvis tycker Niike att det är lättare och roligare att städa efter sig.

påskpyssel 2012 033

Inte bara en ny hängare i Niikes nya rum, utan en förstoring på henne och hennes hund Dacke som jag tog när hon va hemma och va sjuk en dag.

påskpyssel 2012 027

Kärlek =)

påskpyssel 2012 028

Ha det gott. Kram Pirre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails